Çaycumalı Yazar Hamit Kalyoncu,  Muzaffer Tayyip Uslu’nun yaşamını konu aldığı “Yaşamak Güzeldi” isimli kitabını Kdz. Ereğli’de düzenlenen imza gününde okurları için imzaladı. Kdz. Ereğli Sanat Kurumu Dernek binasında bir araya gelen kitapseverler,  Kalyoncu’nun kitap ile ilgili yaptığı araştırmalarındaki  ayrıntıları dinleme şansını da buldular. Ekin Yazın Dostları’nın  Sanat Kurumu ve Gülce Kültür-Sanat Grubunun ortaklaşa gerçekleştirdiği imza gününde; Ekin Yazın Dostları adına konuşan Serap Yeniçeri, merkezi İstanbul’da olan grubun 7 yılı geride bıraktığını ve her ay bir kitap okuduklarını ve mümkün ise kitabın yazarını da davet ederek, kitap ile ilgili görüşlerin paylaşıldığını anlattı.

Yaşamak Güzeldi isimli Hamit Kalyoncu’nun kitabından pasajlar, Ayşe Eren, Gül Güleryüz ve Çiğdem Çelik tarafından okunarak imza günü etkinliği başlatıldı.   Hamit Kalyoncu, Devrekli Yazar Rüştü Onur’un arkadaşı Muzaffer Tayyip Uslu’nun aslen İstanbullu olduğunu 17-18 yaşlarında geldiği Zonguldak’ta okuduğunu, hastanelerde yattığını ve şairliğe başladığına dikkat çekti. Muzaffer Tayyip’in de genç yaşta yaşamdan koptuğunu ve Zonguldak’ta gömüldüğünü belirtti. 71 yıl önce vefat eden Muzaffer Tayyip’in izini sürmek için verilen mücadelede, özellikle Çelikel Lisesi’nde binlerce belgenin elden geçirildiğini de söyleyen Hamit Kalyoncu, Muzaffer Tayyip için “Kelebek ömürlü şair” dedi.

Kalyoncu daha sonra okurlarına “Yaşamak Güzeldi” kitabını imzaladı.  

Sanat Kurumu Derneği Başkanı Cihangir Amca, daha önce imza günü düzenlediği Ferhan Topçu ve Salim Çalık’ın ardından  Hamit Kalyoncu’yu da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.