Karadeniz Ereğli Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nce düzenlenen Müzik ve Folklor Gecesi büyük ilgi gördü.

 

Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Belediyesi Basın Bürosundan gönderilen açıklama şu şekilde: Erdemir Kültür Merkezi’nin hınca hınç dolduğu ve çoğu konuğunda ayakta izlediği geceye, AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan, Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Erdoğan ve İbrahim Cöbek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas ve çok sayıda muhtar ile tanınmış sima ve vatandaşlar katıldı.

 

SAZDAN ADAM VE EKİBİ COŞTURDU

Sazdan Adam ve ekibinin konseriyle başlayan gecede, Ereğli türküleri beğeni ile dinlenirken, sadece 6 aylık eğitimle sahne alan koronun yanı sıra, sazı bir buçuk ay önce ellerine alan ve yaşları 10-15 arasında değişen çocukların çaldığı ‘Çanakkale Türküsü’ uzun süre alkışlandı.

 

CANDAN KÜLTÜR ETKİNLİKLERİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Gecenin anısına Sazdan Adam Ekibinin Hocası Mehmet Ali Ürkmez’e çiçek takdim eden Milletvekili Candan, ‘Bu gece beni eskilere götürdü. Hocamızı ve tüm ekibi kutluyorum. Belediyeler sadece yol ve kanalizasyon yapmak ve su götürmez. Böylesi kültür etkinlikleri çok önemli. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum. “ dedi.  Milletvekili Candan’ın, “Son şarkı bizi anlatıyor. ‘Elle elli yüz biz Ereğlülüyüz. Bende Ereğliliyim ve bundan gurur duyuyorum sözleri uzun süre alkışlandı.

 

FOLKLOR EKİPLERİ BEĞENİ İLE İZLENDİ

Düzenlenen ve yaklaşık 3 saat süren gecede, müziğin yanı sıra folklor gösterileri de yer aldı. Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin zeybek, Zonguldak Kız, Karadeniz ve Artvin Yöresi ekibinin gösterileri büyük beğeni topladı.

 

(Haber Merkezi)