Yazan Ali Öztunç, Yöneten Murat Sarı, Oyunlaştıran Hakan Güneri ve sahnede müzikli oyun Mahzuni  Şerif. Ankara Birlik Tiyatrosu’nun sahnelediği oyun 20 Şubat 3019 Çarşamba günü Kdz. Ereğli’de tiyatro severlerin karşısına çıktı. Tiyatroseverlerin hınca hınç doldurduğu Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Saat 20.00’de sahnelenen oyunda, Mahzuni Şerif’ karakterini Mehmet Güler, ‘Yılmaz Güney’
karakterini Hakan Güneri canlandırdı. Diğer oyuncular ise  Merve Köse, Fahri Bozbaş, Ender Yiğit ve Hakkı Şahin oldu. 


Aşık Mahzuni Şerif’in türkülerini  Serhad Raşa seslendirdiği müzikli oyunda Mahzuni’nin hayatından kesitler canlandırıldı. 80 dakikalık tek perdelik oyun sonunda seyinciler sanatçıları ayakta alkışladı. 

Bilindiği gibi;  1971 darbesiyle başbakan olan Nihat Erim için söylediği türkü sebep gösterilerek  Mahzuni Şerif’in 10 ay hapis cezası almasının ardından cezaevine girmişti. Mahzuni’nin doğumundan okul yıllarına, eşiyle tanışmasından dönemin usta halk ozanlarından Âşık Veysel ile aralarındaki ilişkiye kadar anlatılan oyunda Yılmaz Güney ile olan bulaşık yıkama, tabak kurutma sahnesi dikkatleri çekti. 
2002 yılında Almanya'nın Köln şehrinde kalp yetmezliğinden yaşama veda eden Mahzuni Şerif (62) yaptığı eserler, nesilden nesile devam ediyor. 58 kaseti, 400 den fazla plağı ve 9 kitabı bulunan Mahzuni'ye TRT'de iki belgesel çekmişti. 



BİLİNEN EN ÖNEMLİ ESERLERİ:
İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım
Yuh Yuh
Gel Gizli Gizli
İnce İnce Bir Kar Yağar
Dostum Dostum
Zalimin Zulmi Varsa
Nem Kaldı
Merdo
Seher Vakti Evinize
Dumanlı Dumanlı Oy Bizim Eller
Boşu Boşuna
Karlar Yağdı Yollarıma
Mevlam Gül Diyerek İki Göz Vermiş
Halim Yaman Böyle