Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, çevre ile iletişim, bütünleşme ve kaynaşma amacıyla ilçedeki okulları ziyaret etti.
Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, beraberinde Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Nevzat Solmaz ile birlikte çevre ile iletişim, bütünleşme ve kaynaşma amacıyla Alaplı İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi ve İMKB Endüstri Meslek Lisesini ziyaret etti. İlk olarak Alaplı İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi'ni ziyaret eden Henden, Okul Müdürü Ercan Acar'dan bilgiler aldı. Yüksekokul olarak amaçlarının çevre ile iletişim, bütünleşme ve kaynaşmayı sağlamak olduğunu belirten Henden, Çok güzel bir okul, her yer pırıl, pırıl ter temiz, ben bu anlamda okul müdürümüzü tebrik ediyor ve kutluyorum. Ayrıca okulda okuyan öğrencilerimizin davranışlarını da çok düzenli olduğunu gördük,  ben okul yönetimine başarılar diliyorum dedi. Alaplı İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü  Ercan Acar da, Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Alaplı MYO Müdürümüzün ziyaretinden son derece memnunluk duyduk. Kendilerinin bizimle ilgili düşüncelerinden dolayı da teşekkür ediyoruz, inşallah Yüksekokulumuzda daha kaliteli ve başarılı çalışmalara imza atmasını temenni ediyoruz diye konuştu.
Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, daha sonra Alaplı İMKB Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret etti. Okul Müdürü Eyüp Ertaş ile birlikte okuldaki atölyeleri ve bilgisayar laboratuarlarını gezen ve bilgiler alan Henden, Bizim alt yapımız olan okulumuzdaki çalışmaları yerinde inceleme fırsatını bulduk, buradaki arkadaşlarımız bir bütün olarak faydalı olmak için çalışıyorlar, çünkü bu okuldan yetişecek olan gençlerimiz ülkemize faydalı olacaklar ve bizim geleceğimizi güvencesi olacaklar ben okul yönetimine, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum dedi. Alaplı İMKB Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Eyüp Ertaş da, Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
Henden ayrıca atölyede ve laboratuarda eğitim gören öğrencilerle özel olarak ilgilenerek bir süre sohbet etti.