Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu'nda üniversitenin 20. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Sizleri Unutmadık sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Alaplı Meslek Yüksekokulu'nda üniversitenin 20. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde şimdiye kadar akademik personel ve öğrencilerden vefat edenlerin anısına Sizleri Unutmadık sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kan bağışı kampanyasında 100 ünite kan toplandı. Alaplı Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen kan bağışı kampanyası ile ilgili bilgiler veren Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, "Karaelmas Üniversitesi'nin kuruluşunun 20. yılı kutlamaları çerçevesinde okulumuzda 'Sizleri unutmadık' adıyla kan bağışı kampanyası düzenledik. Katılım bizleri çok mutlu etmiştir. Rektörümüz Prof. Dr. Mahmur Özer, bu zamana kadar okulumuzda akademik personel ve öğrencilerimizden vefat edenlerin anısına 'Sizleri unutmadık' adıyla kan bağışı kampanyasını başlattı. Rektörümüzün başlatmış olduğu insan yaşamının vazgeçilmezi olan 'kan' için başlatılan bu kampanyaya öğrencilerimiz yoğun ilgi gösteriyorlar. Öğrencilerimize ve okul idaresine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu zamana kadar vefat etmiş arkadaşlarımıza rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Bu arada Afganistan'da şehit düşen 12 Mehmetçiğimizin yakınlarına ve ailelerine sabırlar diliyorum, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum dedi.
Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mehmet Günaydın da, öğrencilerin yoğun katılımından memnun olduğunu belirterek, Bu gün Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu'nda kan bağışı kampanyasında kan topluyoruz. Katılım tahminimizden çok yüksek çıktı. Öğrenci arkadaşlarımız kampanyamıza destek oluyorlar. Her zaman söylediğimiz gibi kan acil bir ihtiyaçtır ve bir gün bize de lazım olabilir. O yüzden vatandaşlarımızın kan bağışına daha duyarlı olmalarını bekliyoruz diye konuştu.
Kan bağışı yapan İşletme bölümü öğrencisi Büşra Üçer, kan vermekten mutluluk duyduğunu söyledi, Üçer, Kan vermeyi seviyorum. Aralıklarla kan vermeye devam ediyorum. Benim kanımın bir başka insana hayat vermesi beni çok mutlu ve sevindiriyor. Bunu düşünerek kan veriyorum, bundan sonrada vereceğim dedi.
Alaplı MYO Bankacılık programı öğrencisi Tuğba Devecier, kan vermenin hem ruhsal hem de fiziksel olarak kendini rahatlattığını belirterek, İhtiyaç sahibi insanlara kan vererek katkı sağlayabiliyorsam bu beni çok mutlu ediyor. Kanımın bir başkasının damarlarında dolaşmasından dolayı son derece gurur duyuyorum. Daha önce bir kez daha vermiştim, bundan sonrada sürekli kan vermeye devam edeceğim diye konuştu.