Zonguldak Karaelmas Üniversitesine bağlı (ZKÜ) Çaycuma Meslek Yüksek Okulunda “Nevruz Bayramı” kutlama etkinlikleri düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ve programın açılış konuşmasının ardından Çaycuma Meslek Yüksek Okuluna katkıda bulunanlara teşekkür plaketi verildi.
Açılış konuşmasını yapan Çaycuma MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hikmet Yazıcı, Nevruz kutlamalarının Çaycuma MYO’da bu yıl daha bir farklı kutlandığını, okul Kampüs içerisinde düzenlemeler yapıldığını ifade etti. Yazıcı konuşmasının devamında ise Kampüsün yeniden düzenlenmesinde katkı verenlere teşekkür etti. ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, “Doğanın yenilendirilişiyle ilgili kutlanılan bir bayram. Bizde Nevruz bayramıyla ilgili üniversite olarak etkinlikler düzenledik. Tüm Türk dünyasının barışını, birliğini güçlendirmesi temennisiyle tüm Türk dünyasının Nevruz bayramını kutluyorum” dedi.
Tarih okutmanı Sinan Yüksel tarafından Nevruz Bayramının Türk dünyasındaki yeri ve kutlamalar hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların ardından Çaycuma Meslek Yüksek Okulu’nun kampus düzenlemesinde destek veren Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’e, Orman Bölge Müdürü Akif Yılmaz’, ÇTSO Başkanı Rıfat Sarsık’a, AKP Çaycuma İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı’ya, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve MYO derneği Başkanı Hayri Kandemir’e, İşadamı Kadir Alagöz’e ve Kayıkçılar Köyü Muhtarı Mehmet Durguncu’ya plaket verildi. Okul bahçesinde protokolünde katılımı ile gerçekleştirilen Nevruz ateşinin yakılması ile başlayan etkinliklerde protokol ve öğrenciler yakılan ateşin üzerinden atladılar. Protokolün fidan dikimi ile devam eden etkinlikler sonrası folklor gösterisi ilgiyle izlendi. Etkinlikler öğrenci ve protokolünde katıldığı halaylarla devam etti. Ardından katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. Halk arasında baharın müjdecisi olarak bilinen ve vatandaşların yanı sıra birçok kurum ve kuruluş tarafından da kutlanan Nevruz Bayram’ı sebebiyle düzenlenen etkinlikte öğrenciler ve okul yöneticileri doyasıya eğlenmenin tadını çıkardılar.
Düzenlenen etkinliğe Garnizon Komutanı Bayram Kayıkçı, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen, AKP İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, MHP İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, AKP Zonguldak Milletvekili aday adayı Ahmet Çolakoğlu, Çaycuma ESO Başkanı Hayri Kandemir, ÇTSO Başkanı Rıfat Sarsık, ADD Çaycuma Şube Başkanı Bayram Cura, Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, Mobilya Dekarasyon Bölümünün açılmasında emeği geçen Av. Ali Osman Odabaş, İşadamı Kadir Alagöz ve öğrenciler katıldı.