Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Zonguldak Meslek Yüksekokulu'nda Öğretim Görevlisi H.Tezcan Uysal koordinatörlüğünde Model Uçak Başlangıç Kursu düzenledi.
Türk Hava Kurumu (THK) Zonguldak Şubesi desteği ve Model Uçak Öğretmeni Teslime Taş rehberliğinde başlayan kursa, yüksekokul personeli ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 4 gün süren kurs kapsamında kursiyerlere, model uçağın kanat yapımı, yükseliş dümeni, dönüş dümeni, gövde ve kaplama aşamalarında teorik bilgiler verilerek pratik uygulamalar gerçekleştirildi. İki gruptan oluşan eğitimin ilk grubu, kursu başarıyla tamamlayarak eğitim sertifikası almaya hak kazandı. Kursun ikinci grubunun eğitimine dün devam edildi.
Türk Hava Kurumu ve model uçak hakkında bilgi alan kursiyerler, örnek model uçak üzerinde incelemelerde bulundu. Daha sonra Türk Hava Kurumu'ndan ücretsiz temin edilen model uçak kitleri, kursiyerlere dağıtıldı. Kursiyerler model uçak planları üzerinde uçağın iskeletini oluşturduktan sonra yapıştırma, zımparalama ve temizleme aşamalarını gerçekleştirdiler. Model uçak planını doğru uygulayan öğrenciler kitteki diğer parçaları da birleştirdikten sonra kaplama aşamasını da gerçekleştirerek ilk planör uçaklarını tamamladılar.
Model Uçak Öğretmeni Teslime Taş, Meslek Yüksekokulu bünyesinde böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, tüm kursiyerlere ve bu imkânı sağlayan üniversitemize teşekkürlerini sundu.