Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) seçimleri öncesinde mevcut yönetimin seçimleri kazanmak için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu  Ereğli’ye getirmesini doğru bulmadığını ifade eden Başkan Adaylarından Niyazi Özcan, bir çok soru yönelterek uyarıda bulundu. Niyazi Özcan  daha önce basın aracılığı ile “Seçim çalışmalarınız kapsamında 2017 yılında Sayın Hisarcıklıoğlu’nun Oda’yı ziyaretine endeksli olarak planladığınız reklam kokan plaket töreni için TSO kasasından binlerce lira harcayıp yaptırdığınız plaketleri hak sahibi üyelere dağıtmayı düşünüyor musunuz? Sayın Hisarcıklıoğlu seçim çalışmalarınıza destek vermek üzere ilçemize gelmediği taktirde plaket töreni yapmayacak mısınız?2017 Yılı için hazırlanan plaketleri 2018’de nasıl takdim edeceksiniz? Bu plaketleri hak sahiplerine veremediğiniz taktirde üyelerin binlerce lirasını çöpe atmış olmayacak mısınız?” dediğine dikkat çekerek görüşlerini şöyle ifade etti:

İşte bugün, TSO’nun seçimlere endeksli ertelenen plaket töreninin 1 Mart Perşembe günü Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla yapılacağını öğreniyoruz.

“Ne var bunda, bir plaket töreni yapılacak ise TOBB başkanının davete icabet etmesinden doğal ne olabilir ki?” diyebilirsiniz.

Ancak özür kabahatten çok büyük!

Siz de bilirsiniz ki bu camianın adı kısaca “hür teşebbüs camiası” dır. Tüccar ve sanayici kendi hür iradeleri ile sandığa giderler, oylarını verirler, bu güne kadar seçim öncesinde kendilerini etkileyen hile kokan benzer bir olay vuku bulmamıştır.

Ancak görünen o ki, bu defa böyle olmayacak, seçimi kaybetme ve hatta hezimete uğrama kaygısı yaşayan Sertan Yalçın, aynı kaygıları taşıdığı için böyle bir zamansız ve anlamsız bir organizasyon kararı veren merhum Tetiker’in başlattığını bu defa kendisine menfaat sağlamak üzere tamamlayacaktır.

Bu törenler her sene rutin olarak yapılmış olsa idi bu kadar tepki göstermezdik,  ekonomiye katma değer kazandıran üyelerimizin onore edilmesi bizleri de sevindirirdi her şeye rağmen,

Ancak amaç sadece ve sadece Sertan Yalçın yönetimine menfaat kazandırma olayıdır. İşin özü Hisarcıklıoğlu gelecek ve Sertan Yalçın’a destek verecek.

Bu gelişin başka bir sebebi var mıdır? hayır yoktur.

Sn.Hisarcıklıoğlu’na rağmen desteklediği grup seçilemediği taktirde ne olacak? Sn.Hisarcıklıoğlu ;hata yaptım veya beni yanılttılar mı diyecek?  Böyle bir hatanın telafisi mümkün olabilir mi?

Diğer taraftan törene katılacak yönetim karşıtı grupların Sn.Hisarcıklıoğlu’na tepki göstermeyeceklerinin garantisi var mıdır?

İçlerinden bir kişi çıkar da derse ki; Sn.Hisarcıklıoğlu seçim arifesinde gelip mevcut yönetime verdiğiniz destek doğrumu dur?

Bu hareketiniz seçimlerin adiliyetine ve dürüstlüğüne etki etmiş olmuyor mu? Bunu size hiç yakıştıramadık derse,

Ya da birisi çıkar da yuh olsun size Sn.Başkan, yuh olsun Sn.Hisarcıklıoğlu derse ne olacak?

Böylesine nahoş olayların sorumluluğunu kim alacak?

Ve yine her zaman olduğu gibi Kdz.Ereğli esnafı, tüccar ve sanayicisi mi kaybedecek?

Umarız ki TOBB Başkanı hata yaptığını veya yanıltıldığını bir an evvel anlar veya danışmanları kendisine anlatır da TSO’nun düzenlediği törene katılma kararını bir kez daha gözden geçirir.