Bu yıl 30 Mart-05 Nisan 2015 tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası’nın bu yıl 51’incisi, Çanakkale Savaşlarının 100.yılı olması nedeniyle, “Kültürlerarası Diyalog ve Kütüphaneler” temasıyla gerçekleştiriliyor. Kdz. Ereğli’de Kütüphaneler Haftası kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) karşısındaki Herkül alanında biraraya gelen kitapseverler, baharın ılık sıcaklığının koynunda kitapları ile bütünleştiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz’ın da geldiği kitap okuma etkinliğine, bir çok okuldan onlarca öğrenci katıldı ve ağaçların altında kitaplarını okudular.

Kamuoyunda kütüphanelere ilişkin olumlu çağrışım oluşturmak; kitap , kütüphane ve okuma kültürü konularında toplumsal algıyı yükseltmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikle ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Kütüphaneyi Sevenler Derneği’nin Başkanı Naile Bingöl görüşlerini şöyle ifade etti:

“Bu yıl 51. Sini kutladığımız Kütüphaneler Haftası etkinlikleri içerisinde, Ana Temamız Kültürlerarası Diyalog. Biliyorsunuz Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı. Bu etkinliğimiz Türkiye Kitap Okuyor etkinliği şuanda 81 ilde ilçelerde ve tüm merkezlerde Valiler, Kaymakamlar eşliğinde aynı anda gerçekleştiriyor. Vatandaşlar öğrenciler kitaplarını okuyorlar. Okuma etkinliğinde ki ana temamız Kitapla Barışıyoruz. Kitapla bizlerin hiçbir zaman küskünlüğü olmadı. Buraya gelen bu kadar kalabalık o kadar çok umut verici ki. Hiç kimsenin küskün olduğunu düşünmüyorum, dolayısıyla da bugün buraya gelen birçok sivil toplum kuruluşu var. Dernekler çok destek verdiler. Hepsini teşekkür ediyoruz. Hakikaten bu etkinliğe katılarak ne kadar duyarlı olduklarını gösterdiler. Ereğli’de çok güzel bir halk kütüphanemiz var. Bu tip etkinliklerin amaçlarının başında kütüphanelere olan ilgiyi artırmak geliyor. Halk kütüphaneleri özellikle Ereğli’mizde çok önemli bir yere sahip. Ben tüm Ereğli halkını davet ediyorum. Yani gerçekten Türkiye’nin birçok yerinde göremeyecekleri kadar kitap diyeyim, ilgi diyeyim, personel diyeyim yani her şeyiyle mükemmel bir kütüphanemiz var. Ben bütün Ereğli halkını bekliyorum. Kitaplarla barışalım diyorum. Birbirimizi anlamanın en güzel yolu budur.”