Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Civelek, yeni uygulama ile araçların bilinen azami uzunluk ve genişliklerine tolerans getirildiğini söyledi ve yine şoför esnafından yüksek sigorta primleri talep edilemeyeceğini açıkladı.

Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nca hazırlanan ''Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü Ve Usuller İle Tartı Ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından yönetmeliğin 8. Maddesi gereği boyut ölçüm tolerans uygulaması getirildiğini ve araçların bilinen azami uzunluk ve genişliklerinin en fazla %2'si kadar fazla olabileceğini söyledi. Buna göre römork ve yarı römork türündeki araçların genişlikleri ve uzunlukları da tolerans dahiline alındığını belirten Civelek, Federasyonumuzun yıllardır gündeminde bulunan ve takip edilen bu gelişmelerin gerçekleştirilmiş olması nakliyeci esnafımızı büyük ölçüde rahatlatacaktır dedi.

YÜKSEK PRİM
TALEP EDİLEMEYECEK

Civelek yine Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın ile Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç arasında yapılan toplantının ardından müsteşarlık tarafından sigorta şirketlerine uyarıda bulunulduğunu belirterek, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik çerçevesinde il ve araç türüne göre şirketlerce belirlenen temel sigorta primlerinin 6 aydan önce değiştirilmesinin mümkün olmadığı, Sigorta şirketlerinin indirim ve artırım sebepleri ile buna bağlı oran ya da tutarlara ilişkin bilgileri Ocak ve Temmuz ayları sonuna kadar Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğüne iletecekleri, İfade edilmektedir. Dolayısıyla, söz konusu sektör duyurusu sonrasında sigorta şirketlerince sigorta yapmaktan kaçınacak şekilde esnafımızdan aşırı yüksek sigorta primleri talep edilemeyecektir.