Sude Denizcilik Acentesi’ne bağlı Jasmine-1 RoRo/Kargo gemisi ile Erdemir Limanından, Ukrayna’nın İlichevsky limanına bin ton narenciye gönderilmesi için işlemlere başlandı.

 

Kdz.Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Limanından RoRo/Kargo Jasmine-1 gemisi ile Ukrayna’nın İlichevsky Limanı’na bin ton narenciye gönderilecek.

 

YÜKLEME İŞLEMİ BAŞLADI

Geçtiğimiz yıl 60 bin ton gönderilen narenciye ürünlerinin bu yıl itibariyle Ukrayna’nın İlichevsky Limanı’na gönderine başlanacağını belirten RoRo/Kargo Gemisi’nin acentesi olan Sude Denizcilik Sahibi Oğuz Ünlüer, geminin Erdemir Limanına yaklaştığını ve yükleme işlemlerine başlandığını söyledi.

 

RoRo/KARGO GEMİSİ

Hatay, Mersin başta olmak üzere o bölgeden gelen narenciye ürünlerinin Ereğli Erdemir Limanından Ukrayna’ya gönderileceğini belirten Ünlüer, yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Jasmine-1 gemisi Erdemir Limanına giriş yaptı. Hatay ve Mersin İl’lerimiz başta olmak üzere o bölgeden gelen narenciye ürünleri RoRo/Kargo gemisine yüklenmeye başlandı. 2013 yılı içerisinde 60 bin ton narenciye ürünü Ukrayna’ya gönderilmişti. Bu yıl belli bir hedef yok ama ilk bin tonluk gemi yükleme işlemlerinin hemen ardından İlichevsky Limanına hareket edecek. Yıl sonuna kadar narenciye gönderimini ilçemizden sürdüreceğiz”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)