Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas, muhtarlar açısından 2009 yılının iyi geçmediğini söyledi. Muhtarların sorunlarını dile getiren Nas, yaptıkları çalışmaların sonuçlarını beklediklerini bildirdi.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi nedeniyle muhtarların yetkilerinin ellerinden alındığını söyleyen Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas, mahalle muhtarlarının yeniden yapılanması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Başkan Nas, 2009 yılını şöyle değerlendirdi:
"2009 yılını geride bıraktık ama mahalle muhtarları için değişen herhangi bir şey yok. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ile birlikte mahalle muhtarlarının yetkisi ellerinden alındı. Mahalle muhtarlarının yeniden yapılanması anlamında çalışmalarımız sürüyor. Devamlı okuyoruz, araştırıyoruz ve bilgi topluyoruz. Bunun için de bütün ilçe başkanlarımızla beraber mahalle muhtarlarının da bir statüde toplanması adına çalışmalarımız var. Köy Kanunu çalışmamız var. Köy kanunu 1924 yılında yapıldı. Bu kanun 85 sene sonra yeniden güncelleşme, yeniden yapılanma imkanı sağlandı. Bugüne kadar önümüze gelen köylerde olan sıkıntılarımızı araştırıyoruz. Taslak çalışmamız da bitti. Bakanlığa da yolladık. Muhtarların haklarını gücümüz yettiği kadar savunacağız. Önemli olan bu taslak çalışmasının grup çalışmalarından meclise gelmesi. Alt yapı görüşmelerimiz devam ediyor. Yatırım anlamında gereken yardımı alamadık. 2009 yılının muhtarlarımız açısından iyi geçtiğini diyemeyiz."