Yalçın: Geçmişte bu yana tek sıkıntının Erdemir ve TTK’nın bölgede olmasında dolayı devlet teşviklerinden yeteri kadar yararlanamamak.


Aksakal: Ekonomi politikanız ticaret ve rant üzerine kurgulandıysa maalesef sonuçları da olumsuz oluyor. Üretim üzerine kurulan ekonomi politikalarının yansıması da daha olumlu oluyor.

 

 

 

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, referandum çalışmaları kapsamında geldiği Kdz.Ereğli’de Ticaret ve Sanayi Odasını da  ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker’in şehir dışında olması nedeniyle Aksakal ve beraberindekileri Oda Başkan Vekili Sertan Yalçın karşıladı.

TSO bu ziyaretle ilgili şu açıklamayı yaptı.

SertanYalçın, ziyarette DSP Genel Başkanı Aksakal’a Oda faaliyetleri ve şehrin ekonomik yapısı hakkında bilgilendirmede bulundu. Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımların ve istihdamın arttırılması ve yine öğrenci sayısının arttırılması gibi hedeflerde önemli bir yol kat ettiklerini söyleyen Yalçın, geçmişte bu yana tek sıkıntının Erdemir ve TTK’nın bölgede olmasında dolayı devlet teşviklerinden yeteri kadar yararlanılamaması olduğunu ifade etti.

DSP Genel Başkanı Aksakal  dakonuşmasında  Kdz.Ereğli’nin liman, sanayi ve maden şehri olması dolayısıyla önemli bir ekonomik potansiyeli bulunduğunu belirtti. Siyasette ekonomi politikalarının önemine dikkat çeken Aksakal, “ekonomi politikanız ticaret ve rant üzerine kurgulandıysa maalesef sonuçları da olumsuz oluyor. Üretim üzerine kurulan ekonomi politikalarının yansıması da daha olumlu oluyor. Üretimi güçlendirirseniz insanların sosyal refahı yükselir, para kazanır. Yoksa bugün senden aldım yarın ondan aldım nasıl ödeyeceğiz çalışmadan, üretmeden.”dedi.

Aksakal ayrıca, öğrenci sayısının arttırılmasının toplumsal ekonomiyi güçlendirmeye yetmeyeceğini vurgulayarak  “Bir maden burası! Dünyanın kömürünü buradan çıkarıp o kömürle çalışacak başka fonksiyonlar yaratabilirsiniz.”diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Aksal, anı defterini imzaladı. Daha sonra Oda Başkanı Yalçın tarafından Aksakal’a günün anısına plaket takdimi yapıldı.