Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz, naylon poşetlerin kullanımına son vermek için Çevre Koruma Derneği olarak defalarca girişimde bulunduklarını söyledi.

Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz yaptığı açıklamada, Zonguldak Çevre Koruma Derneği olarak, Zonguldak Kent Konseyi, Belediye Başkanlığı ve TSO'nun iştirakçi olduğu bir projeyle BAKKA Sosyal Kalkınma Mali Destek Programına başvurduklarını belirtti. Fileli Hayata Dönüş adındaki projenin kabul edilmesi halinde file ve bez çanta üretimi yaparak Zonguldak'ta naylon poşet kullanımının son bulmasını hedeflediklerini söyleyen Gürbüz, Naylon poşetler çevreye zarar verdiği gibi içine konulan yiyecekler yoluyla da sağlığımızı tehdit ediyor. Tüm mağazalarda pazaryerlerinde marketlerde ücretsiz olarak veriliyor. Atık maddelerin işlenmesiyle elde edilen ve günlük hayatımızın bir parçası haline gelen naylon poşetlerin Türkiye'de tüketim oranı yılda 260 bin ton civarında iken bu oran dünya genelinde yılda yaklaşık bir trilyon adet.
Zonguldak Çevre Koruma Derneği olarak, Zonguldak Kent Konseyi, Belediye Başkanlığı ve TSO'nun iştirakçi olduğu bir projeyle BAKKA Sosyal Kalkınma Mali Destek Programına başvurduk.  Fileli Hayata Dönüş' adındaki projemizin kabul edilmesi halinde, file ve bez çanta üretimi yaparak İlimizde poşet kullanımının son bulmasını hedefliyoruz. Bu çalışmanın başarılı olması tüm halkımızın bizi desteklemesi için de çağrıda bulunuyoruz. Sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamak hepimizin hakkı dedi.