Türkiye'nin en başarılı Türk genci seçilen Necmettin Türkoğlu tarafından başlatılan 'naylon poşete hayır' kampanyası kapsamında dev file örülecek. Bir kilometre uzunluğunda bin kişinin taşıyabileceği büyüklükte yapılacak dev filenin ilk ilmiği Zonguldak'ta atıldı.  Biyodizel üretimi konusunda başarılı çalışmaları bulunan ve Tür kiye'nin en başarılı genci seçilen Necmettin Tü rkoğlu ve Zonguldak Belediyesi Kent Konseyi Çevre Komisyonu ile hayata geçirilen naylon poşete hayır kampanyası çerçevesinde dev filenin örülmesine başlanıldı. Bir kilometre uzunlukta olması hedeflenen filenin ilk ilmiği Zonguldak'ta atıldı.
Zonguldak Belediye Kent Konseyi Çevre Komisyonu Başkanı Melahat Çöğendez, 'naylon poşete hayır' kampanyasının amacını ve hedeflerini anlattı. Poşet kirliliğinin önüne geçilebilmesi anlamında kampanyanın önem taşıdığını belirten Çöğendez, şöyle konuştu: "Zonguldak Belediyesi Kent Konseyi Çevre Komisyonu'nca hayata geçirilecek olan bir kampanya. Doğa dostu fileler ve bez torbalar yerini günümüzde naylon poşetlere bırakmıştır. Toplumumuz tamamen tüketim toplumu olmuştur. Geçmişte de tüketici olduğumuz halde doğaya zararımız bu kadar fazla değildi. Alışverişe ve pazara çıkan insanlar kendi filelerini ve bez torbalarını yanlarında getirirlerdi. Artık dünyamız her geçen gün bir poşet çöplüğüne dönüştü. Bugün böyle bir kampanya başlatarak, file ve bez torba kullanımını yaygınlaştırmak istiyoruz."
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref de kampanyanın Zonguldak'ta başlaması ve ilk ilmiği atmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.
Kampanya hakkında bilgi veren Necmettin Türkoğlu da, çevre için daha sağlıklı olan filelerle yeni bir istihdam oluşturulacağını söyledi.
Poşet yerine kullanmak için bir file bulamadığı için dev file yapımına karar verdiğini anlatan Türkoğlu, şöyle konuştu: "Poşet yerine ne kullanabilirim diye araştırma yaparken, Türk tipi fileler ismi karşıma çıkınca şaşırdım. Türk tipi, kelimesi dikkatimi çekti ve file kullanmak istedim. Ankara'nın altını üstüne getirdim. Ama file bulamadım. Bursa'da bir firma bulduk. Çevremizdeki insanlarla kendi ihtiyaçlarımız için örmeye başladık?