İlahiyat fakültesini bitirmesine rağmen kadrola atanamayınca, geçimini tavukçuluk yaparak kazanmaya başladı. Şimdi o da çiftlik sahibi.

 

 

Alaplı’nın Bölücek Köyü’nden Nazım Bilgiç İlahiyat Fakültesini bitirmesine rağmen, kendi deyimi ile 28 şubat mağduru olması sonucunda öğretmenlik hakkını yitirdi. Yaşamını pazarlarda sebze satarak kazanmaya çalışırken de tavuk çiftliği kurdu ve ilçenin en büyük kapasiteli çiftliğinin sahibi oldu.

 

Kdz. Ereğli İmam Hatip Okulu’ndan mezun olduktan sonra İlahiyat Fakültesine giden ve bu okulu da 32 yaşında bitirdiğinde öğretmenlik kadrosuna atanamayınca pazarcılık yapan Nazım Bilgiç, geçim mücadelesini tavukçuluğa el atarak sürdürmüş.

Bundan sonrasını Nazım Bilgiç’ten dinleyelim:

“Yaşam kavgamı tavuk çiftliği kurarak devam ettirme kararı alınca, önce bir arazi satın aldık ve yol, elektriği ve suyunu da kendi olanaklarımızla getirdik. 30 bin kapasiteli çiftliğimizde işler iyi gitmeye başlayınca kapasitemiz 75 bine kadar çıktı.”

Ailece çiftlikte çalışan ve ayrıca iki işçi de çalıştıran Nazım Bilgiç çevresinde de örnek yatırımcı olarak değerlendirilerek ekmek kavgasında zoru başaranlar arasında gösteriliyor.