Sağlık uzmanları, gıda tüketimini iftar ve sahur arasına yaymanın daha sağlıklı olacağını bildirdi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalında görevli Doç.Dr. Taner Bayraktaroğlu, insanların oruç tuttuğu dönemlerde de normal zamanlardaki vücudun ihtiyacı olan miktar kadar gıda tüketmeleri gerektiğini ifade etti. Vücudun oruç tutulmadan önceki 24 saat içerisinde gerçekleştirdiği gıda tüketiminin iftar ve sahur arasına yaymanın daha sağlıklı olacağını anlatan Bayraktaroğlu, Gıdanın vücudumuz için ihtiyacımız olan miktarın üzerine çıkmamamız gerekiyor. Bu konuda dikkatli olmalıyız. Çünkü fazlalık olan gıdalar da sonuçta metabolizmayı bozacaktır. Bazı hastalıklara meyilli olanları açığa çıkaracaktır dedi.
Kronik hastalıkları olan insanlar yemek sonrası dönemlerde vücutlarındaki hastalıkları iyi takip etmesi konusunda uyaran Bayraktaroğlu, şöyle konuştu: Diyabet hastalarının kan şekerine bakması, tansiyon hastası ise tansiyonu, kan basıncını ölçmesi gerekiyor. Ona göre de tedbirlerini almaları gerekiyor. Eğer kontrolsüzlükler oluyorsa beklemeden bir hekime ulaşmaları gerekiyor
Oruçlu dönemde artan açlık güdülerine rağmen diyetin bozulmaması konusunda da uyaran Bayraktaroğlu, şunları söyledi: Bu süreç, diyabet, tansiyon ve obez hastalar için çok olumsuz ve zor gibi gözüküyor. Ama dikkat edilmesi halinde özellikle diyabet, tansiyon ve obez hastaları için olumlu yöne de kayabilecek bir süreç olabiliyor.