Çaturoğlu: Bu milletin gençlerini, bu milletin aklı başındaki insanlarını sırf bu devleti ele geçirebilmek için onlarca yıldan beri mühendis yetiştirmediler, doktor, bilim adamı yetiştirmediler. Dediler ki bu devleti ele geçireceksiniz, gidin hakim olun, savcı olun, gidin orduya orduyu ele geçirin.

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor. AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Alaplı’daki demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada,Bu darbecilerin yaptığını ne İngilizler, ne Yunanlar ne de gavurların yapmadı” dedi.



Darbecilerin işlediği suçlar cezasız kalmayacağını vurgulayan Çaturoğlu, şöyle konuştu:

“15 Temmuz gecesi saat 22.00 sularında Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletine tarihinin en alçak, en rezilce ve en acımazsız bir darbe teşebbüsüne sahne oldu. Ülkemiz zaman, zaman müsrifiler tarafından istila edildi. İngilizler İstanbul’u istila etti, padişahlık makamını bombalamadılar. Yunanlılar Polatlıya kadar geldiler ama o kutsal meclisi bombalamadılar. Ama maalesef o gece Milli İradenin tecelligahı TBMM’i hunharca hem uçakların hem de helikopterlerin saldırısına uğradı. Bunların yaptığını ne İngilizler yaptı, ne Yunanlar nede gavurlar yapmadı. Allah bunları ıslah eylesin. Bunların işlediği suçlar cezasız kalmayacak. Bunların cezasını elbette ki Allah öbür tarafta verecek. Ama hükümet olarak bunlara en ağır cezayı vermek bizim boynumuzun boynu olsun. Bu milletin gençlerini, bu milletin aklı başındaki insanlarını sırf bu devleti ele geçirebilmek için onlarca yıldan beri mühendis yetiştirmediler, doktor, bilim adamı yetiştirmediler. Dediler ki bu devleti ele geçireceksiniz, gidin hakim olun, savcı olun, gidin orduya orduyu ele geçirin. Bu memleketin insanlarına yazık edildi. Bu memleketi mahvettiler, geri bıraktılar sırf bu memleketi ele geçirmek için Allah sizi perişan etsin inşallah. Özel Kuvvetler Komutanlığında o darbeci generali alnının ortasından vuran astsubay, Allah senden razı olsun. Senin sayende seni gibilerin sayesinde bunlar başarısız oldu. O şehitlerimizin sayesinde bu gün dimdik ayaktayız.”

Konuşmaların ardından, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ve vatandaşlar Merkez cami önünde yerleri serilen hazırlarda oturdular. Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere öğretmenler, muhtarlar, din görevlileri, öğrenciler ve binlerce vatandaş demokrasiyle sahip çıkmak için sokakları dolduruyor.