Demokratik Sol Parti (DSP)'den Alaplı Belediye Başkan Adayı Eczacı Berrin Ertur,  "DSP'nin olabilecek en yüksek oy oranına ulaşması için gece gündüz çalışacağız. DSP, Merhum Onursal Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in, 'Ne ezen, ne ezilen, insanca Hak'ça bir düzen' sloganıyla inşa ettiği, kökleri halen yerinde duran, bu köklerin yeniden filizlenmeye başladığı, ülkemiz siyasetinde iz bırakmış bir partidir. Yüce milletimiz, siyasetin erozyona uğradığı bu süreçte, DSP'yi yeniden şahlandıracaktır. Bundan şüphemiz yoktur." dedi.

 

Seçimlere, hiçbir partiyle ittifak yapmadan gireceklerini de söyleyen Ertur, şöyle konuştu:

 

“HEYECAN YAŞIYORUZ”

 

“Kendi özgüvenimizle, kendi gücümüzle, seçimlere tek başımıza gireceğiz. DSP, bir ekoldür ve ülkemiz siyasetinin partimize yeniden ihtiyacı vardır. Gelişen siyasi süreç de bunu göstermektedir. Dürüstlükten, eşitlikten, ezenden yana değil ezilenden yana olma felsefesi üzerine kurulmuş olan partimiz, tüm Türkiye genelinde yerel seçimlere katılacaktır. Genel seçimlerde oy kullanma hakkından yoksun kalan seçmenimiz, inanıyorum ki, önümüzdeki yerel seçimde sandıkta partimizin gücünü gösterecektir. Biz, seçim kampanyamızın açılışıyla birlikte, seçmenimizle buluşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Göreve geldiğimizde, ilçemizin kalkınmasını sağlayacak profesyonel projeler geliştiriyoruz. Bu projelerimizi de seçim kampanyası döneminde vatandaşlarımızla paylaşacağız."

 

DSP'ye gönül vermiş, DSP'nin ilkelerini benimsemiş herkesi DSP çatısı altında toplanmaya davet eden Ertur, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

 

BAŞVURULARA AÇIĞIZ

 

"Belediye Meclisi aday listesini oluşturmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Listemizde yer almak isteyen vatandaşlarımızın başvurularına da açığız. Güzel bir liste yapacağız. Herkesin çok çok ilgisini çekecek, her kesimin sempatisini kazanacak alternatif bir liste üzerinde de çalışmalarımız var. Biz iddialıyız, siyasetten hiç bir çıkarı olmayan, Ecevit sevgisini yüreğinde taşıyan, toplumun geleceğine ışık tutmaya çalışan mütevazı ama güçlü bir ekibimiz var. Siyaseti tekrar temel amaçları ve hedefleri üzerine oturtmak için elimizi ve gövdemizi taşın altına koyduk. Bu kutlu yolculukta Allah yardımcımız olsun. İnanıyorum; yeniden güzel ve güneşli günler göreceğiz. "