Karadeniz Ereğli İlçe Müftülüğü başlayacak mübarek Ramazan ayı ile ilgili yapılan ve yapılması düşünülen programlar ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Karadeniz Ereğli İlçe Müftüsü Osman Aydın, düzenlediği basın toplantısında yaklaşan Ramazan ayı ile ilgili bilgiler verdi.  Müftü Aydın, Ramazan ayına 20 Ağustos 2009 tarihi itibari ile kılınacak ilk teravih namazı, 21 Ağustos 2009 tarihinde de kalkılacak sahur ve tutulacak oruçla girileceğini belirterek başladığı konuşmasında yapılan ve yapılması düşünülen çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Aydın yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi. "Geçtiğimiz Ramazandan bugüne, dualarımızda ulaşmayı arzu ettiğimiz Ramazan ayına, 20 Ağustos 2009 tarihi itibariyle kılacağımız ilk teravih namazı, 21.08.2009 tarihinde de kalkacağımız sahur ve tutacağımız oruçla, girmiş bulunuyoruz. Öncelikle bizi bu aya ulaştıran Rabbimize hamd olsun. Bize bu ayın faziletini anlatan sevgili Peygamberimize de sonsuz salat ve selam olsun. Geçmiş Ramazanda beraber olduğumuz halde bu Ramazanda aramızda olmayan ölmüşlerimize, şehitlerimize Yüce Rabbimizden rahmet diliyorum.

MÜBAREK AY
Kur'an-ın indiği bin aydan daha hayırlı Kadir gecesinin içerisinde bulunduğu, Peygamberimize peygamberlik görevinin verildiği, cennet kapılarının ardına kadar açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı, şeytanların manen etkisiz hale geldiği, insanı meleki duygulara taşıyacak oruç ibadetinin farz kılındığı mübarek bir aydır.

GÜZELLİKLERLE DOLU
Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın iz bırakacak şekilde örneklerinin görüldüğü, kişiyi birey, aile ve toplum olarak mutluluğa taşıyacak güzelliklerle dolu bir aydır. On bir ayın sultanı Ramazana erişmiş olmak, ulaşan için bir şeref aynı zamanda büyük bir fırsattır. İlk on günü rahmet, ikinci on günü mağfiret, son on günü cehennem ateşinden kurtulma günleri olarak söylenen Ramazan ayını ele geçen son fırsat olarak kabul edip, geçmişin muhasebesini yapıp yanlışlarımızdan vazgeçerek, kin, nefret ve düşmanlığa sırt çevirerek geleceğe yönelik yarınlarımızı güzelleştirecek kararlılığımızla daha da anlamlı bir hale getirebiliriz.

ŞÜKRETMELİYİZ
Sağlıkla kavuştuğumuz bu kutlu günleri değerlendirmeli, Allah'ın lütfettiği sayısız nimetlerine şükretmeliyiz. Bu mübarek ayı, Yüce Yaratıcıya yönelerek ondan af ve bağışlanma dileyerek hepimiz için sevme ve sevilmenin, manen yücelmenin, ahlaki güzelliklerin, gönülleri fethettiği dönüm noktası yapalım. Sağlığımız el vermesi halinde oruç tutarak, namazımızı kılarak, Kur'an-ı Kerim mealini okuyup, hatim indirip, mukabele takip ederek Rabbimizin rızasına doğru yürüyelim. Yalan, dedikodu, gıybeti hayatımızdan uzaklaştırıp, gözü yaşlı insanlrın gözyaşını silerek, yardıma muhtaç insanı rencide etmeden zekât, fitre, fidye ve sadaka ile yardım elini uzatarak dargın olduğumuz kişilerle barışıp kucaklaşarak ölülerimiz için hayır ve hasenatta bulunup ruhları için dualar yaparak Ramazanımızı, ömrümüzü bereketlendirmiş oluruz. Rahmet Peygamberi Hz. Muhammet (sav), Ramazan ayı ile ilgili müjdeler vermektedir.  "Kim inanarak sevabını Allah'tan umarak Ramazan ayını oruçlu geçirirse geçmişteki günahları affedilir.",  "Tövbe eden hiç günahı olmayan kişi gibidir.",  "Oruç tutanlar cennete özel kapıdan sadece oruçluların gireceği Reyyan kapısından gireceklerdir." Ne mutlu bu müjdelerin muhatabı olan bizlere!

NE MUTLU BU AYA ERİŞENLERE
İnanıyoruz, orucumuzu tutuyoruz, İnşallah bu vadedilen mükâfatın sahibi olacağız. Müftülüğümüz, Ramazan ayı dolayısıyla bir dizi hizmet sunumunda bulunacaktır: Temizlik, bakım, onarımla Ramazana hazırladığımız bütün camilerimizde mukabele okunacak, İskele Camiinde hatimle teravih namazı kılınacak, Merkez Alimolla Camiinde öğle ve teravih namazı öncesi vaaz verilecektir. Bu yılın fitre miktarı en düşük 6,50TL olarak belirlenmiştir. Zekât için zenginlik nisabı (ölçüsü) 80,18gr. Altın veya değeri para belirlenmiştir. Ezanlar merkezi sistemden okunacak, yatsı ezanı tam vaktinde okunacak,  15 dakika ilave yapılmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik eder bu ayın memleketimiz, milletimiz, soydaşlarımız ve İslam âlemi için hayırlar getirmesini, insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim. Daha nice Ramazanlara ulaşmak ümidiyle!"