Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, karne günü öncesi, öğrenci velilerini uyardı.
Zonguldak il genelinde, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimden toplam 104 bin 91 öğrenci, bugün 2008-2009 öğretim yılı sonu karnelerini alacak.
İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, karne alacak öğrencilere başarı dilerken, çocuğu karne alacak velileri ise uyardı. Girgin, velilere verdiği mesajda; "Çocuğunuz başarılıysa şımartmayın, başarısızsa onurunu kırmayın" dedi.
Girgin, bu arada, yarınki Seviye Belirleme Sınavı (SBS), sonraki gün Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS), 21 Haziran Pazar günü Yabancı Dil Sınavı'na (YDS) girecek öğrencilere de başarı dilediğini belirtirken, şu bilgileri verdi;
"Zonguldak il genelinde; okul öncesi öğretim gören 5 bin 360, ilköğretim gören 72 bin 921 ve ortaöğretim gören 25 bin 810 olmak üzere toplam 104 bin 91 öğrencimiz, bugün karnelerine kavuşacak. Bazı öğrencilerimiz başarılı, bazıları ise başarısız olacak. Bu noktada velilere çok büyük görevler düşüyor. Çocuklarımız iyi not alırsa şımartmamalıyız. Özellikle kötü not alan çocuklarımızın onurunu kırmamalıyız. Bu tip yanlış davranışlar, çocukların psikolojisini derinden etkiliyor ve intihar gibi yanlış olaylara yönelmesine neden oluyor. Bunların yanı sıra bu ve sonraki hafta sonu SBS, ÖSS ve YDS sınavlarına girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum."