Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell'in Genel Müdürü Zon guldak?lı Süreyya Ciliv, telekomünikasyon sektörünün en prestijli organizasyonlarından Dünya İletişim Ödülleri 2009'da (W-CA/World Com-munication Awards 2009) "Yılın CEO'su" ödülünü aldı.
25 Kasım gecesi Londra Hilton Park Lane Oteli'nde düzenlenen törende ödülünü BBC'nin ünlü muhabir ve spikeri Geremy Vine'ın elinden alan Süreyya Ciliv, "Ödülü işine en az benim kadar tutkuyla bağlı Turkcell çalışanları, bayileri ve iş ortakları adına aldım. Bu bir kişinin değil büyük bir takımın başarısı. İletişim ve teknoloji alanında Türkiye'nin de insanlarımızın da ne kadar büyük potansiyele sahip olduklarını yurtdışında her fırsatta anlatıyoruz. Bunu bir kez daha gösterdiğimiz için mutluyum" Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya ziyareti dönüşünde Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'i cep telefonundan aradı ve başarısı nedeniyle tebrik etti.
"Yılın CEO'su" ödülü WCA kapsamında ilk kez bu yıl verildi. WCA 2008'de ise "Son 10 Yılın Adamı" ödülüne Apple Yönetim Kurulu Başkanı Steve Jobs layık bulunmuştu. Daha önce verilen "En Etkili Kişi" ödüllerini ise 2007'de Avrupa Birliği Komisyonu'nun Bilgi Toplumu ve Medyadan Sorumlu Üyesi Viviane
Reding, 2006'da Google Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt, 2005'te ise British Telecom Group Yönetim Kurulu Başkanı Ben Verwaayen almıştı.

CİLİV SEKTÖRDEN GELEN OYLARLA SEÇİLDİ
Dünya telekomünikasyon sektöründe 11 yıldır dünyanın en iyilerini ödüllendiren WCA, "Yılın CEO'su"nu seçmek için 2008/2009 yıllarında işinde fark yaratan, içinde bulunduğu sektörün gelişmesi için çaba gösteren 11 telekomünikasyon yöneticisinden oluşan bir aday listesi belirledi. Aralarında Zain, Portekiz Telekom, Etisalat ve Orange Business Services CEO'larının da bulunduğu listeye, dünyanın dört bir yanından iletişim sektörü çalışanları oy verdi. Süreyya Ciliv oyların önemli bir bölümünü alarak "Yılın CEO'su" seçildi. WCA, yaptığı açıklamada Süreyya Ciliv'in yöneticiliğini, "Yaptığı işe tutkuyla bağlı? Sonuç odaklı hareket ediyor ama çalışanlarını riskli durumlarda bile inovasyona yüreklendiriyor" sözleriyle tanımladı.

SÜREYYA CİLİV KİMLİĞİ:
1958 yılında, Zonguldak'ta dünyaya geldi. Ankara Fen Lisesi'ni bitirdi. TÜBİTAK'ın düzenlediği Matematik Yarışması'nda 1973'te Türkiye 3'üncüsü oldu. 1977'de aynı yarışmada Türkiye 2'ncisi olarak kazandığı Sümerbank bursuyla üniversite eğitimi almak üzere ABD'ye gitti. 1981'de Michigan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerini bitirdi. 1983 yılında ise Harvard Üniversitesi'nden MBA derecesini aldı. Profesyonel hayata ilk adımını Massachusetts eyaletindeki Metagraphics Company'de Yazılım Geliştirme Mühendisi olarak attı. Daha sonra aynı şirkette Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörlüğü'ne terfi etti. 1987 yılında Novasoft Systems şirketini kurdu. Takip eden on yıl içerisinde bu şirkette Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı pozisyonlarında bulundu. 1997 senesinde Türkiye'ye Microsoft Ülke Müdürü olarak döndü. 2000 yılında şirketin Amerika'daki merkezine atandı, 2007 yılına kadar Microsoft Global Satış, Pazarlama ve Servisler Grubu'nda üst düzey yönetici olarak çeşitli görevler üstlendi. Ocak 2007'den bu yana Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell'in Genel Müdürü olarak çalışıyor.