1 Kasım 2015  tarihinde yapılacak olan 26. Dönem milletvekili genel seçimleri öncesinde tüm siyasi partilerin adayları merkez yoklaması ile belirlenip Yüksek Seçim Kurullarına teslim edildi. Görüldü ki, partiler üç ay öncesinin milletvekili sıralamalarını büyük oranda aynen korudu ve genel olarak değiştirmedi.

7 Haziran seçimlerinde CHP’nin  birinci olduğu ve 5 milletvekilinin de; 2 CHP, 2 AKP ve 1’de MHP şeklinde dağıldığı Zonguldak’ta, şimdi herkes sandığa giderek kozunu paylaşacak.

Bakalım sandık bu kez farklı bir şarkı söyleyecek mi?

Ayrımsız tüm adaylara başarılar.

 **

Kdz. Ereğli’de büyük beklenti Prof. Dr. Ercan Candan’ın aday listesinde yer almasıydı. Bu beklentide Faruk Çaturoğlu’nun liste dışına itilip de Candan’ın listeye alınması değil, tam aksine her ikisinin de listede yer alarak bu dönemde siyasette daha güçlü olabilme isteğinin öne çıktığı görüldü.

Çünkü Ereğli’yi çok ama çok yakından ilgilendiren ve şu anda bir çok belirsizliğe terk edildiği gözlenen yeni fakülteler kurulması çalışmalarına Prof. Dr. Candan akademik dopingine ihtiyaç olduğu konuşuluyordu.

Şöyle ki: Kdz. Ereğli’nin eski Devlet Hastanesi’nin altı adet binası ve 40 dönüm arazisi Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) devir edilmiş ve bu devir işleminin ardından yapılan açıklamalarda en başta da BEÜ Rektörü Sayın Mahmut Özer yeni bir fakülte kurulmasından söz etmeyip,  sadece “kampüs” kurulmasını dile getirmektedir.

Oysa, Ercan Candan’ın başlattığı bu girişimin 1. Maddesi bu binaların kampüs olarak değerlendirilmesi ve aynı alanda yeni bir fakültenin de açılması söz konusuydu.

Ayrıca daha önce başlayan temaslarda  Erdemir’ de demir çeliğe dayalı bir fakültenin kuruluşunu Eğitim Tesisleri ile bekar lojmanlarının bulunduğu alanda açmayı kabul etmişti.  Böylelikle Ereğli yeni  iki fakülteye birden sahip olacak ve mevcut 3500 öğrenci sayısı önce 10 bine, ardından da 20 binlere koşacaktı.

Heyecan ve büyük beklenti buydu.

 

Ercan Candan listede olmaması ile büyük bir hayal kırıklığı söz konusudur.

Peki  şimdi ne olacak?

Bu iki fakültenin kuruluşunun gerçekleştirilmesi daha da kararlı bir şekilde sürdürülecek mi, yoksa “bize bir kampüs yeter” mi denilecek?

Endişe ve korku o ki, devlet hastanesi binaları ve arazisi ilçe kamuoyunun beklentileri çerçevesinde değerlendirilmediği takdirde Erdemir’in de söz verdiği  “Erdemir Fakültesi” bile karambole gidebilecek.

Umarız iki fakülte konusunda bastırılır.

Tam tersi olur ise Ereğli’nin içinde bulunduğu sosyo-ekonomik çöküşü tersanelerden sonra ikinci felaket olur.

Elbette böyle olmasın !

 

Yine eğitim alanında Ercan Candan’ın Eğitim Vadisi olarak gösterilen Kırmacı Mahallesi’ndeki DDY’den hazineye geçen  arazide başlattığı:

1- Turizm Otelcilik Lisesi

2-Spor Lisesi


3-Gençlik Merkezinin durumu ne olacaktır?

Bu alanda adı geçen okulların yapılması da projelendirildi.

Umutla bekliyor kent halkı, esnafı, ekonomisi, sosyal yaşamı.

 

Şimdi tüm yük Sayın Faruk Çaturoğlu’nun sırtındadır.

Çaturoğlu, eğer ki Ercan Candan’ın başlattığı ve yarıda kalan bu projelerini sahiplenir, iki ayrı fakülteyi de Ereğli’ye kazandırmayı başarır hiç ise mesele yok.

Alkışlanır.

“Gelen gideri aratır” sözünü iflas ettirir !

 Hele ki, bölgenin yararı için Prof. Dr. Ercan Candan ile Faruk Çaturoğlu el ele verir de hizmette işbirliği noktasında olunabilirse,  kazanan elbette Ereğli olur.

Kim Ereğli’nin kazanmasını istemez?

 

                                                                                -Eyüp Bektaş