AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevinden alınan Metin Karaduman, düzenlediği basın toplantısında sürece ilişkin açıklamalarda bulundu. Görevde kaldığı süre içerisinde halk ile iç içe olmayı tercih ettiğini, her platformda makamların emanet olduğunu dile getirdiğini belirten Karaduman açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

"ÖZEN GÖSTERDİM"

"Süreç içinde görüyoruz ki bu kadar insanın sevgisini almak birilerini rahatsız etti. Bu gururu bana yaşatan tüm arkadaş ve dostlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bu süreç içinde yaşadığımız bir takım hadiseler oldu. Kamuoyunda gelen destek sonrası şahsımı itibarsızlaştırmak için harekete geçenler oldu. Şahsıma yönelik yerel basında çıkan haberler üzerinden iftiralar atıldı, ticaretimiz üzerinden bizi eleştirenler oldu. Özellikle ticari ilişkilere girmemek için özen gösterdim. Hem siyaset hem ticaret bir arada olmayacağını düşünen ve siyaseti menfaat için değil, idealler, ülkemiz, kentimiz için yapılması gerektiğini savunan, siyaseti ibadet olarak gören bir kardeşinizim.

 

"KİMSE BİZİ CUMHURBAŞKANIMIZDAN UZAKLAŞTIRAMAZ"

Partimizin genel merkezinde yaptığımız her görüşmede memnuniyet, başarı ve dürüstlüğümüz ön plana çıktı. Halkla böylesine karşılığı olan, herkes tarafından takdir edilen bir başkan neden görevden alınır? Yaşadığımız süreç içinde gördük ki tamamen kişisel görüş ve iftiralardan dolayı görevden alındık. Her zaman ifade ettiğim gibi genel merkezimizin kurumsal bir yapısı vardır. Genel merkezimiz bu süreçte yaptığı istişarelere göre kararını verdi. Genel merkezimizin kararına saygılıyız. Yaşadığımız bu olaylar ne şahsımı ne de arkadaşlarımı Cumhurbaşkanımıza ve partimize olan sevgimizden zerre kadar azaltmamıştır.

 

MÜCADELE DEVAM EDECEK

Siyaset bir maraton koşusu gibidir. Biz de maraton koşucusuyuz. Rabbim hakkımızda hayırlısını eylesin. Rabbim utandırmadı görevi layıkıyla yaptığımızı düşünüyorum. Davamızın devamı ve Zonguldak halkıma hizmet gelmesi için mücadeleye devam edeceğim"