Son Kararname ile meslekten ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet akyol ve Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan Bolu’da Eğitim Sen üyeleri ve emek ve demokrasi güçleriyle bir araya geldi.

Eğitim Sen Bolu Şubesi’nin davetiyle Bolu’ya giden Akyol ve Günsan "Öğretmenlikten neden ihraç edildik?" söyleşisi gerçekleştirdi.

Sendika bu konuda şu yazılı açıklamayı yaptı:





“AKLI, BİLİMİ VE VİCDANLARIMIZI İHRAÇ EDEMEZSİNİZ”

Söyleşi sonrasından Eğitim Sen Bolu Şubesi Yürütme Kurulundan yapılan açıklamada; "KHK'yla mesleklerinden ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube sekreteriniz İsmet Akyol ve Çaycuma ilçe temsilcimiz Gökhan Taner Günsan'la "öğretmenlikten neden ihraç edildik" söyleşisi ve dayanışma etkinliğimizi gerçekleştirdik.  Arkadaşlarımızdan, Çaycuma'da eğitimde yaşanan dinselleşme, sıbyan mekteplerindeki devasa artış ve yılmadan, sinmeden verdikleri laik, bilimsel eğitim mücadelesini dinledik. İhraç edilen 100 bin aşan kamu emekçisinden sadece 1490'ı Eğitim Sen üyesi.  Neden bu konuda sadece bizim sendikamız mücadele ediyor? Çünkü bizler biliyoruz ki bu hukuki değil siyasi bir davadır. Hedef laik, demokratik, bilimsel eğitimdir. Dolayısıyla söz söyleme özgürlüğümüz ve mücadelemiz ihraç edilmek isteniyor. Arkadaşlarımızın sözü sözümüz, mücadeleleri mücadelemizdir. Aklı, bilimi ve vicdanlarımızı ihraç edemezsiniz. Bizim bu ülkeye ve çocuklarımıza onurlu bir gelecek sözümüz var. Arkadaşlarımız dönecek, mücadelemiz sürecek.
Yaşasın örgütlü mücadelemiz. Yaşasın Eğitim Sen. Yaşasın KESK." denildi.



AKYOL, “NEDEN İHRAÇ EDİLDİĞİMİZİ, ÇAYCUMA'YI, ZONGULDAK'I ANLATTIK”

Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekteri İsmet Akyol, “Eğitim Sen Bolu Şubesi Yürütme Kurulu Üyesi arkadaşlar, bizlerle dayanışmak ve Çaycuma'da, Zonguldak'ta yaptığımız çalışmaları Bolu'daki üyelerimizle, dostlarımızla paylaşmamız için bizi Bolu'ya davet ettiler. Eğitim Sen'in yaptığı çalışmaları, neden ihraç edildiğimizi, Çaycuma'yı, Zonguldak'ı anlattık. Dayanışma ağını, öğrenci velilerimizin, halkın bizleri nasıl sahiplendiğini anlattık. Sorulan sorulara yanıtlar vermeye çalıştık. Teşekkürler Eğitim Sen Bolu Şubesi Yürütme Kurulu üyeleri, üyelerimiz ve Bolulu dostlar.” dedi.





GÜNSAN, “EĞİTİM SEN ÜYESİ OLMAK GURUR VERİCİ”

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ise “Eğitim Sen Bolu Şubesi'nin misafiriydik. Bizlerle dayanışmak için bizi Bolu'ya davet ettiler ve hem söyleştik hem de güzel günler için sözleştik. İnsanın hiç gitmediği bir kentte ve yüzünü hiç görmediği insanlardan oluşan bir ailesi olduğunu görmesi kadar güç veren bir başka duygu yoktur. Böyle bir örgütün üyesi olmak gurur verici. Teşekkürler Eğitim Sen Bolu Şubesi Yürütme Kurulu ve üyeleri.” dedi.