Kdz.Ereğli’de 18 binada 271 salonda toplam 5 bin 201 öğrencinin gireceği YGS sınavlarının ilçe genelinde huzur içerisinde gerçekleştirilebilmesi için tüm önlemler alındı.

 

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, 15 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Yüksek Öğretim Geçiş Sınavının (YGS) ilçe genelinde huzur içerisinde yapılabilmesi için tüm tedbirler alındı.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, amaçlarının her yıl olduğu gibi bu yılda huzurlu bir sınav ortamı oluşturmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

 

5 BİN 201 ÖĞRENCİ SINAVA GİRECEK

“Bugünkü toplantımız ilçemizde yapılacak olan 2015 yılı Yüksek Öğretim Geçiş Sınavı (YGS) ile ilgili. Toplantıdaki amacımız her sene olduğu gibi öğrencilerimizin huzur içerisinde bir sınav geçirmesini sağlamaktır. Bu konuda ne tür tedbirler geliştirebiliriz, bunları görüşeceğiz. Genel olarak bazı bilgiler verecek olursam; ilçemizde toplam 5 bin 201 öğrenci sınava girecektir. Sınavlarda 740 görevli görev alacaktır. Toplam 18 binada 271 salonda sınavlar gerçekleşecektir. Her zaman söylüyoruz.

 

“DUYARLILIK GÖSTERİLMELİ”

Burada önemli olan vatandaşlarımızın da alınan bu tedbirlere duyarlılık göstermesidir. Geleceğimizin teminatı olan bu yavrularımızın daha iyi bir şekilde sınavlarında başarı gösterebilmeleri için huzur içinde sınava girmelerinde yarar vardır. Öğrenci velisi olarak hepimizin beklentisi çocuklarımızın sınavlarının iyi bir şekilde geçmesi, istedikleri yere yerleşmeleridir. Bu vesileyle sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum. Ailelerine başarılar diliyorum. Her şey gönüllerine göre olsun. İnşallah emekleri boşa çıkmaz”

 

TEDBİRLERİ AÇIKLADI

Çay, alınacak tedbirler hakkında da şu bilgileri verdi: “Sınav öncesi yapılacak çalışmalar başlığı altında şunları sayabiliriz. Sınav evrakını Zonguldak’tan getiren araç Evrakın getirileceği 14 Mart Cumartesi günü Ereğli sınırlarında Ereğli Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’nca görevlendirilecek ekiplerce karşılanacak, soruların sınav gününe kadar muhafaza edileceği Ereğli Eğitim fakültesi Binası’na intikal ettirilecektir. Burada emniyetimizce her türlü tedbir alınacaktır. ÖSYM’nin aldığı karar gereğince sınav evrakı nakil kamyonundan indirilmeyecek, aracın arka kapakları binada bulunan döner kameraya bakacak şekilde olacaktır. Araç güvenliği sınavın başlayacağı saate kadar belirlenen görevlilerce sağlanacaktır.

 

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ AÇIK

Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Nüfus Müdürlüğü ve ilgili kurumlara konu hakkında bilgilendirme yapılacaktır. Nüfus cüzdanı olmayan adaylar sınava alınmayacağı için, bir mağduriyet yaşanmaması için İlçe Nüfus Müdürlüğü sınav sabahı saat 07.00’den 10.00’a kadar açık olacaktır. Sınav günü toplu taşıma araçlarının yeterli sayıda hizmet vermesi için gerekli tedbirler Belediye Başkanımızca alınacaktır. Sınav yapılacak binalarda elektrik ve su kesintisi yaşanmaması için ilgili kurumlarla gerekli yazışmalar yapılıp talimat verilecektir. Sınav yapılacak binalar sınavın öncesi gün 14 Mart Cumartesi günü saat 09.00’dan 17.00’a kadar açık tutulacaktır.  Bütün bu tedbirler alınacak ve ilgili kurumlar harfiyen üzerlerine düşeni yapacaktır.”

 

Toplantıya Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen ve diğer komisyon üyeleri hazır bulundu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)