Kdz.Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünce, Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü ve Alaplı Orman İşletme Şefliği personeline yangın ve kurtarma tatbikatı eğitim verildi.

Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü Sosyal Tesislerindeki tatbikatın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra ilçedeki çeşitli sivil toplum kuruluşlarına yönelik eğitimler verildiğini söyledi.



Ekiplerin Orman İşletme Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde yanma, yangın, yangınlardan korunma yöntemleri, yangın ve doğal afet durumlarında yüksek binalardan kurtarma teknikleri konularında sunum ve tatbikat çalışması yapıldığını anlatan Ateş şu ifadelere yer verdi:



"Amacımız yaşanabilecek olumsuz durumlarda vatandaşlarımızın doğru ve etkili hareket etmelerine katkı sağlamak. İlçe genelinde kamu kurum ve kuruluşlarından, eğitim kurumlarına kadar 7'den 70'e her yaş grubundan vatandaşımıza eğitim verdik ve vermeye devam edeceğiz"

Ateş, Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü ile Alaplı Orman İşletme Şefliği personeline de gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür etti.





(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)