AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Ramazan ayının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamasında, ‘Bu ay kurtuluş ayıdır’ dedi.

Candan, “Mübarek Üç Ayların sonuncusu 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i karşılamanın coşkusu içerisindeyiz. Bu akşam ilk Teravih namazını kılıp sahura kalkarak karşılayacağımız Ramazan-ı Şerif Peygamber Efendimiz (s.a.v.) tarafından; rahmet, mağfiret ve cehennem azabından kurtuluşa vesile olarak müjdelenmiştir. Bu ay karanlıkların aydınlığa dönüştüğü bir aydır. Bu ay, ilahi mesajın yeryüzünü nurlandırdığı Kur’an ayıdır. Bu ay kurtuluş ayıdır.

Ramazan-ı Şerif, aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışmamızın üst seviyelere çıktığı bir aydır. Tok olanın açın halinden, zenginin fakirin halinden anladığı bir aydır. Bu ay, nefislerin oruçla kontrol altına alınarak terbiye edildiği, dini duygularımızın kuvvetlendiği, kardeşlik ve sevgi bağlarımızın yoğunlaştığı, manevi duyguların hayatımızı sardığı, milletçe birlik ve beraberliğimizin güçlendiği bir aydır.

Bu mübarek ayın önem ve değerine yakışır, israfın ve gösterişin olmadığı güzel iftarlarla sağlık ve sıhhat içinde geçmesini diler, selam ve saygılar sunarım” dedi.