Alaplı'da yaşanan medya tartışmalarının içine çekilmek istendiğini öne süren TSO Başkan Yardımcısı Tarık Yazıcı, şahsına karşı yapılan basın saldırısına dikkat çekti.

Alaplı TSO Başkan Yardımcısı yazılı bir açıklama yaparak, Alaplı'da iki medya kurumu arasındaki sürtüşme ve kavganın içine çekilmek istenmesini kınadı. Yazıcı,  yazılı açıklamasında olayları nefretle kınadığını da dile getirdi:
Tarık Yazıcı, "İlçede bir yerel gazetenin internet sitesinde yayınlanan yorumlarla Alaplı halkının sağduyulu, barışçıl yapısını bozmak ilçeye kin ve nefret tohumları saçılmasını sağlamak isteyenleri nefretle kınıyorum" dedi.
Yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

MESLEK ETİĞİ AYAKLAR ALTINDA
Alaplı kamuoyunun; Saygıdeğer hemşerilerimin takdirlerine bıraktığımı belirtmek isterim."Çamur at izi kalsın" mantığına sığınarak, aile şerefimi iş hayatımdaki başarılarımı gölgelemeye çalışmalarını elbette takdirle karşılayacak değilim. Basın demokrasinin 4. Kuvvetidir. Bu kuvveti ve kudreti kendi çıkarları için kullanmaya kalkan meslek etiğini ayaklar altına alan bir kuruluşu kanunlar ve kamu vicdanıyla baş başa bırakmadan önce, Yazıcı ailesinin anlına leke sürülmesine izin vermeyeceğimi belirtmek isterim.
Tarık Yazıcı olarak Alaplı halkı beni aile büyüklerimi, kardeşlerimi yakından tanır ve bilirler. İnternet sitelerinde; kendi yandaş veya ekip arkadaşları vasıtası ile beni ve bana ait iş dünyamı sarsmaya kalkan incitici yazıların muhatabı olanları, çirkin insan vicdanını zedeleyen sözleri yayımlayarak, şahsıma karşı işlenen " basın saldırısını" nefretle kınıyorum

BASIN BARIŞI TESİS ETMELİ
Hâlbuki basının asli görevi kavgaları körüklemek yerine " barışı tesis" etmek olmalı.Bu vesile ile kamuoyunu yakından ilgilendirmeyen halka kin ve nefret aşılayan yazıların bir kurumu yüceltmeyip, daha çok basitleştireceği ve inandırıcılığının kalmayacağı kanaatinde olduğumu belirtirim. Alaplı halkının TSO ve yönetim kurulu üyelerine olan güvenini sarsmak için yapılan mesnetsiz haberleri yapanları kınıyorum.
Adaletin tecellisi er ya da geç ortaya çıkacaktır.