ADD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Semih Özkök; İsmet İnönü ile ilgili yapılan “Hitler” benzetmesine çok sert tepki gösterdi.

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kdz. Ereğli Şube Başkanı Semih Özkök yazılı bir açıklama yaparak, Ulusal Kahramanlarımızdan Türkiye Cumhuriyeti’mizin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hitler” benzetmesini kınadı. Özkök ”Bizlerce bilinen odaklar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine uzanan dillerin nasıl tepki aldıklarını iyi bildiklerindendir ki, bugün taktik değiştirerek Kurtuluş Savaşı’nda ve Çağdaş Türkiye  Cumhuriyetinin Kuruluşunda Atatürk’ün en yakın çalışma ve silah arkadaşına  saldırma stratejisi geliştirmektedirler” dedi.

 

Özkök açıklamasına şöyle devam etti:

 

Bu kuklalar iplerini oynatanların Atatürk’ün fotoğraflarının kamu kurumlarından kaldırılması telkinini unutmuş gözükmektedirler.

Zira Atatürkçülük ve Kemalizm Türkiyenin Avrupa birliğine kabulünün önünü tıkayan onlar için en korkunç gidişattır.

Zira Kemalizm Tam Bağımsızlık demektir.

Zira Kemalizm  Anti-emperyalizm demektir.

Ama Geçimlerini Amerikan  yardakçılığından sağlayanlar bunu anlayamazlar , anlasalarda gereğini yapamazlar. Bu yürek isteyen bir duruştur.

İsmet İnönü’yü Faşist Diktatör Hitler’e benzeten zihniyetin bu haykırışı;  Atatürk’ün  büstlerine saldıranların , büstleri tahrip edenlerin, Anıt Kabirdeki anma törenlerindeki nümayişlerine  “meczup” yakıştırması ile gün batmadan salıverilenlerin , 10 Kasım törenlerinde “sap gibi durmak” diye tanımladıkları tazim duruşlarının anlamından  nasibini alamayanların yüksek sesle , yetkili ağızla dile getirilmesinden başka bir şey değildir.

Bir ulusun evlatlarına sivil asker demeden kurşun sıkabilenlerle kucaklaşabilmeyi marifet sayanlar, ülkesini kurtarmış devlet büyükleri ve Atalarına  dirsek çevirmeyi ve arkalarının dönmeyi de marifet bellemişler anlaşılan.

Çünkü emir aldıkları okyanus ötesindeki  bilenlerinden ve gülenlerinden  emir ve talimat böyle gelmektedir.

Lozanda bir ülkenin geleceğine karar verilmesi sırasında gösterilen dirayeti , Davos taki “one minute” teranesi ile eş değer tutmaya kalkışanlardan beklenen tavır bundan başka olamazdı zaten.

Atatürkçü Düşünce sisteminin içinde Atalara ve Yurtseverlere saygı vardır. Bu düşünce sistemini benimseyemeyenlerin bu çirkin tavırlarına şaşırmamaktayız, ama emin olunuz ki sesimiz namussuzlardan daha gür çıkacaktır.

Ulusalda ve yerelde mütareke basınını bile aratan Amerikancı  ve Atatürk felsefesine Kemalizm’e saldırmayı ilke edinmiş sözde aydınların kalemlerinden çıt çıkmaması da tepkimizi kamçılamakta ve arttırmaktadır.

Her kim ve ne şekilde olursa olsun, Ulus olma hasletlerimizden olan Atalarımıza ve Yurtseverlerimize yapılan bu saygısızlığı şiddet ve nefretle kınıyor, son olmasını diliyoruz.