Madenoğlu: Maalesef nemelazımcılık furyası almış başını gidiyor. 'Aman benden duymasın, ben kötü olmayayım, zarar gelmesin, ben denetlemeyeyim de kim denetlerse denetlesin' gibi bir anlayış var. Karışılması gereken yerde karışılacak, müdahale edilmesi gerektiği yerde de müdahale edilecek.

 

Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, ilçede öğrenci taşımacılığı yapan servislerin sadece polis, jandarma, milli eğitim tarafından değil vatandaşlar tarafından da denetlenmesi gerektiğini söyledi.

 

SALON DOLDU

Madenoğlu, İlçe Müftülük Konferans Salonu'nda okul müdürleri ve okul aile birliklerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede eğitim noktasında yaşanan sorunları kısa sürede çözüme kavuşturmak için çaba harcadıklarını söyledi.

 

"AMAN BENDEN DUYMASIN..."

Bakanlığın genelgesi doğrultusunda her ay okul müdürleri ve okul aile birlikleri ile bir araya geldiklerini anlatan Madenoğlu, şu ifadelere yer verdi: "Denetlemeleri iyi yapmak gerekiyor. Maalesef nemelazımcılık furyası almış gidiyor. 'Aman benden duymasın, ben kötü olmayayım, zarar gelmesin, ben denetlemeyeyim de kim denetlerse denetlesin' gibi bir anlayış var. Karışılması gereken yerde karışılacak, müdahale edilmesi gerektiği yerde de müdahale edilecek.

 

"HERKES GÖREVİNİ YAPSIN"

Polis, Jandarma, Milli Eğitim Denetleme Komisyonu denetlesin anlayışı iflas etmiştir. Vatandaşta da denetlemeli.Herkes görevini yapsın. Bu görevini yapmama gibi durumlar ülkemizin kalkınmasının önündeki en büyük engellerden bir tanesi. Bu görevini yapmama gibi durumlar ülkemizin kalkınmasının önündeki en büyük engellerden bir tanesi.

 

"KEŞKE ZAMANINDA YAPSAYDIK DERİZ"

İlçe Müdürü düşünün, 'A Müdürü' olsun. Bu 'A Müdürü' kendinden devletin ve halkın beklediği nedir bunu kendisine soracak. 'Ne bekliyor bu devlet ve vatandaş benden? Bu beklentiyi gereği gibi karşılayabiliyor muyum, makamımı doldurabiliyor muyum?' Bunları soracağız. Biz sormazsak yeri gelince başkaları öyle bir sorar ki, 'keşke zamanında yapsaydık' deriz. Nemelazımcılıktan kurtulmamız gerekiyor"

 

TALEPLERİNİ DİNLEDİLER

Toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük'ün yanı sıra daire müdürleri, muhtarlar, okul müdürleri ile okul aile birlikleri başkan ve yöneticileri katıldı. Toplantıda muhtarlar, okul müdürleri, okul aile birlikleri de yaşadıkları sorunlara ilişkin bilgiler aktardı, taleplerini dile getirdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)