** Kdz. Ereğli'deki Bozhane kadınlar hamamı halen daha hizmet veriyor. Haftada üç gün hizmet veren kadınlar hamamı müşteri bulamamaktan yakınıyor.

O eski yıllarda, sazlı sözlü hamam sefaları anlatılır durulur ve hatta Türk filmlerine de konu yapılır. Şimdi ise hamam sefaları nerede ise nostaljik bir anı olarak hafızalara kazınırken, Karadeniz Ereğli'nin en büyük hamamı Bozhane'de "Kadınlar Hamamı" bölümünün ise tabelası halen daha yerinde duruyor.
Hamam yetkilileri, "kadınlar" bölümünün hizmette olduğunu ve haftanın Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam ettiğini belirttiler. Hamam da bir seans ücreti ise 10 TL. Ayrıca bayan masör tarafından masaj ve kese de yaptırılabiliyor. Masaj ve kese ücreti de beş artı beş on lira. Kadınlar hamamı günlerinde ortalama müşteri sayısının ise sadece 2-3 olduğunu belirten hamamcılar, maliyet açısından zararda olmalarına rağmen, genel hizmeti sürdürmekte kararlı olduklarını vurgulayarak, kadın müşteri sayısının artmasını umut ediyorlar.