BEÜ Gökçebey Mithat Mehmet Çanakcı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin katıldığı gezi ile ilgili yazılı bir açıklama yapan üniversite şu bilgilendirmeyi yaptı:

 

“Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Muhammet Kaptan’ın refakatinde düzenlenen gezi kapsamında ilk olarak Üçgüzeller’de güneşin doğuşu seyredildi. Ardından Gomeda Vadisi ve Uçhisar Kalesi görüldü. Ürgüp Sinasos Mustafa Paşa’daki Anadolu Evi Restoran’da kahvaltı eden öğrenciler, sırasıyla; Aziz Basil Kilisesi, Saklı Kilise, Saklı Vadi, Zelve Açık Hava Müzesi, Devrent Paşabağ, Hayalet Kent’i gezdiler. Avanos’ta, Kızılırmak’ın üzerinde bulunan sallanan köprüden geçen öğrenciler, yerel ustaların çini ve çömlek yapımını da izleme olanağı buldular. Üçgüzeller hediyelik eşya satış yerinde alış verişle devam eden gezi programı kapsamında Ürgüp’te öğle yemeği yenildi. Yemekten sonra, Göreme İlçesinde üç ayrı at çiftliği, Dilek Ağacı Yeri, Göreme Açık Hava Müzesi ve Panaroma Müze gezildi.

 

Güneşin batışıyla birlikte Nevşehir’den Zonguldak’a dönüş için yola çıkan Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri değişik yerler görmenin ve farklı kültürlere tanıklık etmenin mutluluğuyla Gökçebey’e ulaştılar.”