Devrek İnsan Hakları Kurulu üyeleri ilçedeki İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı nezarethanesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü nezarethanesi ve Devrek Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ederek bu kuruluşlarda çeşitli inceleme, gözlem ve izlemelerde bulundu.

Devrek İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Barış Özgür, Avukat Murat Durdubaş, Gazeteci İbrahim Tığ ve Hatice Kande'den oluşan 4 kişilik bir heyetle ilçedeki nezarethaneler ile ilçede faaliyette bulunan Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ederek her üç kurumda da yapılan gözlemlerde, insan haklarına uygun, insan sağlığı için tehlike oluşturmadığı ve hijyen kurallarına uyulduğu gözlemlendi.
Karakolların nezarethanelerinde yapılan incelemelerin ardından heyet İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Halil İşler ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Başkomiseri Ayhan Gültekin'e nezarethanelere gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ettiler. Daha sonra Devrek Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ederek burada kalan vatandaşlarla sohbet eden İlçe İnsan hakları Kurulu gözlemcileri, kurumda kalan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarla tek tek görüşerek sıkıntıları olup olmadığı, kendilerine iyi davranıp davranılmadığı konularında sohbet ettiler. Kurumdaki vatandaşlardan bir şikayet almadıkları için çok memnun olduklarını ifade eden gözlemciler, kurum Müdürü Serpil Buharalı ve personeline teşekkür ederek huzurevi ile ilgili olumlu yönde rapor tuttular.
Üç kurumda da yapılan incelemelerden dolayı İlçe İnsan Hakları Komisyon Üyelerine teşekkür eden Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Arkadaşlarımızın kurumlarda yapılan gözlemlerde her şeyin olumlu çıkması bizleri sevindirmiştir. İnsan haklarına uygun, karşılıklı sevgi ve hoşgörü temelinde insanlarımızın mutlu oldukları bir ilçede yaşatmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz dedi.