Hani bir söz vardır "Adam gibi adam" diye. İyi insanlar için kullanılan bu söz günümüzde "İnsan gibi insan" olarak ifade ediliyor. İşte Nihat Özdemir'de tam bu söze yakışan bir kimlik ve isim. 

Nihat Özdemir Erdemir emeklisi. Yaşamı boyunca Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine hep bağlı kalmış ve devrimlerinin de izinden gitmiş bir yurtsever. 81 yıllık yaşamında duruşunu hep emekten ve özgürlükten yana kullanmış ve Ereğli'de sendikal mücadelede de DİSK'e bağlı Türkiye Maden İş'ten yana olmuş bir kimlik olan Nihat Özdemir, 12 Eylül öncesi Ruhi Cöbekoğlu'nun döneminde CHP'den Karadeniz Ereğli Belediye Meclis üyeliği görevinde bulundu. 12 Eylül sonrası ise SHP'den ve yine Cöbekoğlu'nun Başkanlığı döneminde yeniden Belediye Meclis üyesi olan Nihat Özdemir, şimdi Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde tedavi oluyor. Yüksek tansiyon ile hastaneye kaldırılan Nihat Özdemir'in şu anda sağlık durumu iyi. Önümüzdeki bir iki gün içinde de anjiyo ile tedavisine devam edilecek.

Kdz. Ereğli Belediyesi'nde bir dönem Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Park ve Bahçeler Müdürü Etem Özdemir'in de babası olan Nihat Özdemir'e ÖNDER GAZETESİ olarak Allah'tan sağlık diliyoruz.