Zonguldak Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü ile Kdz.Ereğli Belediyesi arasında ilçeye MOBESE sistemi kurulması için protokol imzalandı. Yıllardır konuşuldu ancak bir türlü çözüme kavuşturulamayan Mobese Sisteminin İçişleri Bakanlığı'ndan çıkan kısmını Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan sağlamıştı.

 

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş katıldığı törende Vali Kaban, hayırlı olsun temennisinde bulundu.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş da, “Ereğli ilçesine kurulacak MOBESE sistemi için 800 bin TL İçişleri Bakanlığı’ndan, 200 bin TL Ereğli Belediyesi’nden ve geri kalan miktar ise İl Özel İdare’den karşılanacak” dedi.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da imza töreninin ardından yaptığı kısa açıklamasında, “MOBESE sistemi için sözleşme imzaladık. Bundan dolayı son derece mutluyuz.  Şehrin güvenliğini sağlayacak en önemli uygulamalardan bin tanesi mobese sistemi. Mademki marka şehir diyoruz mahalleler arası ayrım yapmıyoruz şehir merkezi dahil olmak üzere mahalleler arasında olmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

(Haber Merkezi)