Çaycuma Belediyesi’nin Kasım ayı ikinci birleşimi Belediye Başkanı Bülent Kantarcı başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya toplantıda görüşülen 8 gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, belediyenin tarifelerinde yenilikler getirdiklerini belirterek, “Özellikle günümüzde gündemde çok yer alan nikah tartışmasını biz de evleneceklerin nikah ücretlerini ortadan kaldırarak katılmış oluyoruz. Sanıyorum bu Çaycuma Belediyesi’nin sosyal bir belediye olma yolunda attığı önemli adımlardan birisi olacak. Yine seçimlerde siyasi parti adayların konuşmaları da ücrete tabiydi. Demokrasi açısından böyle bir ücretin de alınmaması ve siyasi partilerin adaylarına böyle bir olanak sağlanması da Çaycuma Belediyesinin demokrasi uygulamalarından birisi olacak.  Geçmişte sıkıntı yaratan elden para almaya sebep olan tıkalı kanalizasyonu açmayı da ücretsiz hale getirdik. Geldiğimiz günden bu tarafa içme suyuna zam yapmadığımız gibi ön ödemeli sayaçlara geçenlere de yüzde 20 indirim yaptık ve bu yüzde 20 indirimi yeni bütçede de devam ediyoruz. Bu sene yenilikler yaptık. Ücretleri sıfırladık. Dolar 4 liraya doğru tırmandı. Biz elimizden geldiğince verdiğimiz hizmetlerin ücretini artırmamaya, kimisini de sıfırlamaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği sürece bunları sağlıyoruz ve bir taraftan da yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi. 


BELEDİYE BÜTÇESİNİN KİŞİ BAŞINA DÜŞEN PAYI 1.600 LİRAYA YAKLAŞTI

Başkan Kantarcı, göreve geldiklerinde Çaycuma nüfusunun 27 bin, belediye bütçesinin kişi başına düşen payın ise 700 lira olduğunu, artan bütçeyle bu payın ise bin 600 lira rakamına yaklaştığını ifade ederek, şöyle dedi.  “Çaycuma Belediyesi müthiş bir atılım göstermektedir. Benim gözlediğim Türkiye’deki birçok belediyelerde bu rakamlar kişi başına 900 ile bin lira arasında. Çaycuma belediyesinin kaynak yaratması ve olanaklarını iyi kullanması nedeniyle biz bunu bin 600 gibi bir rakama çıkarmış vaziyetteyiz. Eğer borçlanmayı da koyarak hesap yapsaydık 2 bin lira rakamına doğru ulaşan bir rakam olurdu.”

 

4 YENİ CAMİ PROJESİ VAR

Çaycuma’da şuanda gündemde 4 tane yeni cami projesinin bulunduğunu vurgulayan Başkan Kantarcı, şunları söyledi: “Bunlardan birisi Pehlivanlar Mahallesi’nde, yine imar uygulaması sonucunda elde ettiğimiz bu bölgede külliye şeklindeki cami projesi. Bununla ilgili Ankara’dan onay geldi. Tahsis de yapıldığında önünde bir engel kalmamış olacak. Bir diğeri DOKAP bölgesindeki cami. Bunun dışında şu anda mevcut ilçe müftülüğünün olduğu yerde. Küçük bir cami tarzında uygulamayla ilgili sayın müftümüzle mutabık kaldık. Dördüncüsü de şu an inşaatı devam ediyor TOKİ konutlarımızın olduğu bölgede yapılacak olan cami.” Başkan Kantarcı, komisyonlarda görev alan meclis üyeleri ve yaptıkları çalışmalarından dolayı daire müdürlerine teşekkür etti.