Kdz.Ereğli'de oturan Lafçı çiftinin 55 gün önce dünyaya gelen bebekleri, kalp rahatsızlığı nedeniyle Ankara'ya sevk edildi. Ailenin daha önce iki çocuğu hayatını kaybetmişti.

Servet Lafçı ve Menekşe Lafçı isimli çiftin 55 günlük bebekleri Nilüfer Lafçı, kalp rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakımda kalıyordu. Zonguldak Karaelmas Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatan Nilüfer'in İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne sevki istendi. Nilüfer'in sağlık durumunun iyi olmaması nedeniyle karayolu yerine helikopterle sevki istendi. Sağlık Bakanlığı 112 Acil hava ambulansı Zonguldak Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'na inerek  Nilüfer'i, Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Zonguldak İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan, "Hasta üniversite hastanesinde yatan 55 günlük bebek. Doğduğu günden beri yoğun bakımda. Doğuştan kalp hastası. Kalp hastası olduğu için Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne sevkini yapacağız" dedi.

AİLENİN ÜÇÜNCÜ ÇOCUĞU
Servet Lafçı ve Menekşe Lafçı'nın daha önce de çocuk sahibi olmaya çalıştıkları öğrenildi. Menekşe Lafçı'nın daha önce 2 aylık hamile iken anne karnında bebeğin hayatını kaybettiği, diğer çocuğuna hamile olduğu zamanda dış gebelik nedeniyle ikinci çocuğunun da öldüğü belirtildi. Çocuklarını uğurlamaya yetişemeyen Servet ve Menekşe Lafçı gözyaşlarını tutamadı. Aile kendi imkanlarıyla Ankara'ya gitti.