Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi morgundan Ereğli Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile alınan Özgür Özakın (32) ile nişanlısı Zeynep Nida Sözeri'nin (32) cenazeleri Bozhane Camisi'ne getirildi.



İlçede esnaflık yapan Özgür Özakın'ın annesi Tülay, babası Metin Özakın ile Zeynep Nida Sözeri'nin annesi Zahide babası Mehmet Sözeri tabutların başında gözyaşı döktü. Vatandaşlar tarafından banka oturtulan Tülay Özakın ile Zahide Sözeri'nin birbirlerine sarılarak başsağlığı dilediği görüldü.


İkindinin ardından kılınan cenaze namazı sonrası Özgür Özakın ve Zeynep Nida Sözeri'nin cenazeleri Şehir Mezarlığında yan yana toprağa verildi.
Cenazeye Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atay, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, siyasi parti ilçe başkanları, yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Öte yandan olayın görgü tanığı olan Özgül A'nın ise emniyette verdiği ifade de, nişanlıların tartışma anında dengesini kaybederek aynı anda 100 metrelik uçurumdan düştüğünü söylediği öğrenildi.






- OLAY -
Kdz.Ereğli'de yaklaşık 100 metrelik uçurumdan deniz kıyısına düşen nişanlı çift yaşamını yitirdi. Alınan bilgiye göre, esnaf Özgür Özakın (32) ile özel bir firmada çalışan nişanlısı Zeynep Nida Sözeri (32) ve bir arkadaşı, Ereğli-Kandilli karayolu Köseağzı mevkisine geldi.





Araçtan inen bu kişilerden nişanlı çift arasında tartışma çıktığı iddia edildi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle dengesini kaybeden Özgür Zeynep Nida yaklaşık 100 metrelik uçurumdan deniz kıyısına düştü. Çiftin arkadaşının çığlıklarını duyan çevredeki vatandaşlar, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, kıyıda buldukları Özgür ve Zeynep Nida'nın öldüğünü belirledi.




(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)