Ruşanlar Köyü Bakırlık Mahallesi'nde yaşanan su sorununun çözümü için Milletvekili Ercan Candan ve Kaymakam İbrahim Çay devreye girdi. 200 Kişinin köy meydanında karşıladığı Candan, Ben kötü gününüzde arkanızdayım. İyi günde herkes gelir. Sizin elinizden tutmak benim boynumun borcu. Ben sizi burada yalnız da bırakmam sahipsiz de bırakmam. Su sorununu çözüme kavuşacaktır dedi.

Kdz.Ereğli'ye bağlı Ruşanlar Köyü'nde yaklaşık 90 hanenin bulunduğu Bakırlık Mahallesi'nde yaşanan su sorunu çözüme kavuşuyor. AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Ruşanlar Köyü Bakırlık Mahallesi'ne giderek muhtarlar ve vatandaşlar ile görüştü sorunlarını dinledi.

CANDAN'I 200 KİŞİ KARŞILADI

Yaklaşık 200 kişinin karşıladığı Milletvekili Candan yaptığı konuşmasında, "Köyünüzdeki su problemini öğrenince buraya geldim. Kaymakamla toplantı yapmadan önce muhtarımızı çağırdım ve görüştüm. Çıkan suyu Gebedoğan Tepesi'ne basacağız oradan bu Bakırlık'ta ki bütün mahallelere suyu vereceğiz. Aynı zamanda hem Gebedoğan hem Pembeciler hem de aşağıda Çataklı'ya su vereceğiz. Orada çok fazla su var. Hemen gerekli talimatı verdim önümüzdeki 15-20 güne kadar Gebedoğan Tepesine depo yapımı ihalesi yapılacak. Bu yaza hemen yapamıyoruz. paramızın bir miktarı var bir miktarını da seneye tamamlayacağız.

SU İŞİNDEN KURTARACAĞIZ

Önümüzde ki yaz ayında sizleri bu su işinden kurtaracağız. Bu seneki su meselesi, suyunuz kesilmiş, bunu da muhtarıma nasıl çözüleceğini söyledim. Kimse sizi burada susuz bırakmaz. Biz insanız, insanın kardeşleri iyi günde değil, kötü günde gelir. Ben kötü gününüzde arkanızdayım. İyi günde herkes gelir. Sizin elinizden tutmak benim boynumun borcu. Ben sizi burada yalnız da bırakmam sahipsiz de bırakmam. Bilindiği gibi yapılacak işler 1-1,5 sene öncesinden ayarlanıyor. Benim size söz verdiğim de paralar ve işlemler zaten ayarlanmıştı. O zaman milletvekili değildim. Vekil olduktan sonra şimdi ayarlamaları yapıyoruz. Onun için çalışmalar 1 sene sonrasına sarkıyor ve bütçe de yoktu.  Bu sondaj da yapılmayacaktı, ısrarımla kaymakamımız oradan kırptı, buradan kırptı, o paralarla sondajı yaptırdı ve suyu çıkardı. Yani olmayan bir şeyden çıkarttık biz bunu. Ben size bir söz verdim. Bu sözü yutmam da yemem de. Kendim gelir burada çalışırım. Ben sizin suyunuzu getiririm getireceğim de. Bu işler aniden olmuyor. Yukarıya hakim tepeye depo yapılacak. 2013 yılının başlarında da suyunuza kavuşacaksınız dedi.

KAYMAKAM ÇAY'DA YERALDI

Ercan'ın konuşmaları zaman zaman alkışlarla kesilirken bir vatandaşın, Başbakan 3 çocuk istiyor biz 15 çocuk yapıyoruz ama suyumuz yok sözleri ise gülüşmeye neden oldu.  Candan daha sonra Kızılca Köyü'ne giderek köy Muhtarı Ercan Er ve köy halkı ile görüştü. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'da ziyaret sırasında yer alarak vatandaşların sorunlarını dinlediler ve çözümü konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Candan daha sonra Kızılca Mahallesi'nde esnafı dolaştı.