Zonguldak İl Genel Meclisi, İsmail Terzi başkanlığında, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda 2011 yılının ilk birleşimini gerçekleştirdi.
Oturum öncesi üyelerin yeni yılını kutlayan İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, “2010 yılını geride bıraktık. İl Genel Meclisi olarak hep birlikte Zonguldak’ımıza hayırlı hizmetler yaptığımıza inanıyorum. 2011 yılında da siz arkadaşlarımızla birlikte, vatandaşlarımızın taleplerini aynı şevkle yerine getirmeye çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerimle, 2011 yılının Ülkemiz insanlarına sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Bir önceki tutanak özetini okunduğu şekliyle ve oybirliğiyle onaylayan üyeler; İl Özel İdaresi’nde emeklilik nedeniyle boşalan 8 adet sürekli işçi kadrolarının, 10 Haziran 2007 tarih ve 26548 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin geçici 2’nci maddesi gereğince iptal edilmesi hususu görüşülerek, oybirliğiyle kabul edildi. İl Özel İdaresi’nin 360 olan norm kadrosu, emekliliklerle birlikte 102’ye kadar indirilecek.
9 Aralık 2004 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, 5263 sıra sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un 19’uncu maddesi gereğince, İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetlerinde, 2011 yılı için görev alacak (her ilçe için) 2’şer hayırsever vatandaşın seçilmesi hususunu da görüşen üyeler; isimlerin Çarşamba günkü birleşimde belirlenmesini kararlaştırdı.
Üyeler ayrıca; İl Genel Meclisi’nin 2011 yılı bir aylık tatil tarihini geçtiğimiz yıl olduğun gibi yine Ağustos olarak belirledi.