Kdz. Ereğli'de, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan, ilçede kurulu ve yetkili oldukları Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) ziyaretlerde bulunduğunu bildirdi.


Ercan, sosyal hesaplarından yaptığı yazılı açıklamalarda, Erdemir’deki Sinter Bakım, Ham maddeler ve Manipülasyon Bakım Grubu, Erdemir Kok Mekanik Bakım, Kok Batarya İşletmesi, Kok Elektrik Bakım ile Yüksek Fırınlar ‘Ayşe’ ile ‘Zübeyde’ işletmelerinde çalışan işçileri ziyaret ettiğini belirtti.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde, ülkede ve bölgemizde de  etkisini sürdüren Koronavirüs (Covid-19) salgını süreci ile bilgilendirmelerde bulunduğunu anlatan Ercan, özellikle maske kullanımı, sosyal mesafenin korunması ve temizlik ile hijyene dikkat edilmesi uyarılarını tekrarladı.
İşçilere güvenli çalışma ortamı dileğinde bulunan Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan’ın ziyaretlerine; Erdemir İş Yerleri Baş Temsilcisi Altan Kalfa ve iş yerleri temsilcileri eşlik etti.

NORMALE DÖNÜYOR
Diğer yandan, Covi-19 Pandemesi kapsamında tedbirler alan Erdemir'de, çalışma yaşamı yeniden normale dönüyor.
Şirketin, iki ay kadar önce aldığı önlemler kapsamında, öncelikle çalışma yöntemini ‘iki vardiyaya’ düşürmüştü.
Sistemin 8 Haziran itibarıyla tekrar ‘Üç Vardiyaya’ dönecek olan Erdemir’de, salgına karşı alınan bazı tedbirlerin ise süreceği öğrenildi.