“Tabiatımızın, tabii değerlerimizin ve biyolojik çeşitliliğimizin korunması ile sürdürülebilir kullanımının sağlanmasına yönelik olarak gelecek nesillere aktarılması ile ilgili neler yapılabileceği hakkında bilgiler verildi”

*

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Zonguldak Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen doğa eğitimleri hız kesmeden devam ettiği şöyle bildirildi:

Kdz. Ereğli ilçesi Nurhan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu’nda  Okul Müdürü Fuat Yılmaz ve öğretmenlerinin eşliğinde okulun konferans salonunda yaklaşık 140 öğrenciye doğa eğitimi gerçekleştirildi.

Düzenlenen tabiat eğitiminde öğrencilere, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bilgiler aktarıldı. İlimizin  biyolojik çeşitliliği ve biyolojik kaçakçılığın önemi anlatıldı. Sokak Hayvanları ve Yaban hayatı ile ilgili farkındalık yaratabilmek maksadıyla görüntülerden oluşan sunum yapıldı.

Tabiatımızın, tabii değerlerimizin ve biyolojik çeşitliliğimizin korunması ile sürdürülebilir kullanımının sağlanmasına yönelik olarak gelecek nesillere aktarılması ile ilgili neler yapılabileceği hakkında bilgiler verildi ve Tarım ve Orman Bakanlığı’ nın bu konuda ki çalışmaları aktarıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Zonguldak İl Şube Müdürlüğümüzce  çocuklarımıza tabiatı sevdirerek  farkındalık yaratmak maksadıyla verilen eğitimlerimiz hız kesmeden devam edecek.

Zonguldak İl Şube Müdürlüğü olarak okul yöneticilerimize ve sevgili öğrencilerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.