Kdz. Ereğli ve Kandilli ile ilgili anılarını yayımlayan Nuri Öztürk, kitap çalışmalarını tamamladı

*

Önce toplumun sevgilisi Ereğli’nin delilerini yazmakla başladı anılarına. Kandilli ve Ereğli’de biriktirdiği anılarını parça parça Gazeteniz Ereğli Önder’de okurlarına sunan Nuri Öztürk, dayısı SHP eski Kdz. Ereğli ilçe Başkanlarından Turgut Civelek ile birlikte haber merkezimizi ziyarette bulundu.

Mustafa Kemal Bektaş ve Eyüp Bektaş ile bir  süre sohbet eden ve kaleme aldığı anılarını bir kitapta topladığını ve kitabın son düzeltmelerle birlikte  baskı aşamasına geldiğini söyleyen Nuri Öztürk, yine anılarını yazmaya devam edeceğini söyledi.

Anılarda ismi geçenlerin hepsinin de hayal kahramanı olmayıp gerçek olduğunu belirten Öztürk ile yaptığımız minik söyleşi şöyle gerçekleşti:

Kitapla ilgili çok anlatılacak birşey yok. Ben kitapta önsöz de şöyle bir şey yazdım. Bu bir tarihi kitap değil, bu bir araştırma da değil ama içerisindeki yazılanların hiçbiri de hayal kahramanı değil, gerçek kişiler. Buranın miladı fabrikadır. Biraz öncesi, biraz sonrası ve o zamanlar. Esas kasabanın kasaba olduğu zamanlar. Tam teşkilat tam kapasite ile üretime başlayınca kasaba da kasabalıktan çıktı. Ama o günleri özleyenler de var, hatırlamak isteyenler de var. Bunların hepsi gerçekten kasabalının yaşadığı, kasabalının günceli onlarla alakalı. Devamında da buna benzer şeyler olur belki biraz daha güncel olur ama.

Kandilli'de 4-5 yıl yaşadım. Kandilli ve o dönemler hafızada fazlaca kalabilecek dönemler. Kandilli çok özel bir yerde.

Bizim çocukluğumuz o insanların içinde geçti. Onlar kasabanın çok güzel renkleriydi. Benim mahallemdeki Deli Selim'di. Bizim büyüğümüzdü. Deli Erdoğan kasabanın bir simgesiydi. Deli Sedat, Deli Mustafa Efendi var. Kandilli'de Deli Çetin vardı hatırlıyorum. Onun kardeşi ile birlikte okudum.

Okuyan da olursa biz yazarız. Yeterki ağız tadı olsun.