Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Nisan ayı Belediye Meclis Tolantısının gündem maddelerine geçmeden önce yaptığı konuşmada, Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte görevde birinci yıllarını tamamladıklarını hatırlatarak, “Bir yıl içerisinde Alaplı Belediyesi’ni ve Alaplı’yı bir yere getirmek için hep beraber mücadele ettik. Bana bu konuda destek veren tüm Belediye Meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum.  Seçildiğimiz günden beri, ‘parti rozetini çıkarttık,  biz herkesin belediye başkanıyız’ dedik . Bunu da gösterdik; ne çalışanlarımız arasında, ne de vatandaşlarımız arasında hiçbir siyasi ayrım gözetmedik. Bu bir yıl içerisinde çok güzel çalışmalara hep beraber imza attık.  Alaplı Belediyesi’ni 24 saat çalışır hale getirdik. Sıkıntısız bir yıl geçirdiğimizi düşünüyorum. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.


Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in başkanlığında, tüm meclis üyelerinin katılımıyla yapılan ilk oturumda, oybirliğiyle 5 üye olarak kabul edilen Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine Nursev Akdeniz, Abdullah Ateş, Ramazan Akdeniz, Melek Bozkurt ve Recep Erdoğan oybirliğiyle seçildiler. Yine oybirliğiyle 5 üye olarak kabul edilen İmar Komisyonu üyeliklerine ise, Emine Uysal, Yaşar Çevik, Hakan Uysal, Yaşar Karacan ve Yüksel Koçak oybirliğiyle seçildiler. Kapalı oylamayla yapılan Encümen üyeliklerine de Emine Uysal ve Abdullah Ateş oy çokluğuyla seçildiler.

Denetim Komisyonu raporunun okunarak Meclis üyelerinin bilgilendirildiği toplantıda, Belediye Başkanı Nuri Tekin’in yerini Meclis Başkanı Nursev Akdeniz’e bıraktığı faaliyet raporu da görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün Etüd Proje Müdürlüğü ile kadro ihdasının oybirliğiyle kabul edildiği ilk oturumda, imar tadilatı İmar Komisyonu’na, Pazaryeri Kuruluş Komisyonu Raporu da Plan ve Bütçe Komisyonu’na yine oybirliğiyle havale edildi.

(Haber: Cem Sürmeneli)