Kdz.Ereğli’de belindeki sakatlık nedeniyle çalışamayan Hasan Türköz (31) sağlık sorunları yaşayan eşi ve küçük kızı ile yaşama tutunmaya çalışıyor. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan tarafından tedavisi yaptırılan ve Ankara'da misafir edilen ailenin bazı masraflarını ise hayırseverler el birliği ile kapatmaya çalışıyor.

 

Sarıkorkmaz Mahallesi Yeşiltepe Sokakta yaşayan Hasan Türköz, 14 yaşında iken düşerek belini kırdığını köyde doktor bulunmayışı ve parasızlık nedeniyle tedavisini yaptıramadığını belirterek, “3 yıl öncesine kadar özel bir hastanede çalışıyordum ancak belimdeki rahatsızlığım nedeniyle kilitlendim, ameliyatla belime platin takıldı” dedi.

Sağlığına kavuşmasının ardından çalıştığı çay ocağında düşerek belindeki platinin kırıldığını ve hareket edemez duruma düştüğünü belirten 2 çocuk babası Hasan Türköz’ün yerel ve ulusal basında haberlerinin çıkmasının ardından bazı hayırseverler tarafından borçlarının bir bölümü ödenmiş ve çeşitli yardımlarda bulunulmuştu.

Hasan Türköz’ün kızının tedavisi ise Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’ın girişimleri ile sürüyor. Ankara’ya kontrol amaçlı tedaviye gidecek olan kızının ve ailesinin ulaşım başta olmak üzere bazı eksikliklerinin giderilmesini ise Ak Partili Ereğli Belediye Meclis Üyesi Eyüp Karaarslan tarafından karşılanıyor.

Öte yandan Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Esra Alpago da küçük kızın tedavisinin yapılması için Ankara’ya geliş gidişlerde ve konaklamada yaşanacak eksiklikleri gidermeye hazır olduklarını belirtti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)