Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 2015 yılında meydana gelen orman yangınları sonucu zarar gören alanın tekrar ağaçlandırılması için çalışmalara hız verildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’in talimatları ve direktifleri doğrultusunda vakit kaybetmeden ağaçlandırma çalışmaları başlatıldı. 2015 yılı son baharında arazi üzerindeki yanmış ağaçlar sahadan çıkarılarak, hem saha temizlendi, hem de bu çalışma sonucu üretilen orman emvali ekonomiye kazandırıldı. Arazi üzerinde ölü örtü temizliği yapıldıktan sonra Bölge Müdürlüğü’ne ait dozerle sahada arazi hazırlığı yapılarak, hemen dikim çalışmaları başlatıldı.

Mevsim şartlarının kış olması sebebiyle zor ilerleyen çalışmalarda Orman İşletme Müdürlükleri çalışanlarının özverili çalışmaları sonucu yılı içerisinde 80 bin adet karaçam, 20 bin adet servi, bin adet aşılı ceviz fidanı dikilirken, ve 250 kilogram kızılcam tohumu ekimi yapıldı. Kış şartlarının arazide çalışmayı imkansız hale getirdiği ve toprağın dikime uygun olmadığı zamanlarda dikim çalışmasına ara verilerek hava ve toprak durumu uygun olduğunda tekrar büyük bir çabayla dikim çalışmalarına devam edildi.

Zarar gören 101 hektarlık saha, Orman İşletme Müdürlükleri çalışanlarının olumsuz hava şartları altında gece-gündüz demeden olağanüstü çabalarıyla 5 ay gibi kısa bir sürede yeşillendirildi. (Haber Merkezi)