ULU önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. Yılında Özel Alaplı Bahçeşehir Koleji Kdz Kampüsünde de  törenle anıldı.

Kolejden konuyla ilgili şu açıklama gönderildi:

Bahçeşehir Koleji’nde tüm yurtta olduğu gibi saat 9’u 5 geçe hayat durdu. Bayrakların yarıya indirildiği kampüsteki anma töreni, Atatürk büstlerine çiçek konulmasıyla başladı. Konferans salonundaki törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü’nün  konuşması gerçekleşti. Konuşmasında Sn. Eda ÜLKÜ Atatürk’ün  şu sözüne değindi.  İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni yaşam ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur! 

Öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği şarkılar ve şiir dinletileri, Tarık Akan Konferans salonda duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.Veli öğrenci  ve öğretmenler, gözyaşlarını tutamazken, zeybek oyunu  ve orotoryo gösterileri de büyük beğeni topladı.