Zonguldak Valisi Ali Kaban, Erdemir ile bölge arasında kurulabilecek bir arabuluculuğa her zaman hazır olduğunu açıkladı.

 

 

Başbakanlık Özelleştirme İdaresinin elinde bulundurduğu, ‘Altın Hisseyi’ temsilen Erdemir Yönetim Kurulu üyeliğine getirilen Zonguldak Valisi Ali Kaban, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker’in önceki gün düzenlediği basın toplantısında, ‘Erdemir ile arabuluculuk yapabilir’ söylemlerine yanıt verdi.

TSO Başkanı Tetiker’in temsil ettiği iş adamı ve sanayici kesimi, kendi sağlığı pahasına savunma hususunda elinden gelen herşeyi yapmaktan sakınmayan, üzerine düşeni yapma konusunda gösterdiği gayret ile öne çıktığını belirten Vali Ali Kaban, konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:  “Bu anlamda Zonguldak Valisi olarak bugüne kadar Ereğli ve Alaplı Bölgesinde ortaya çıkmış Demir Çelik ile bağlantılı çalışmaları yaptırmaktan ve değişik projeler uygulamaktan da tarafımdan hiç geri kalınmamıştır. Türkiye'nin sayılı, saygın kuruluşlarından olan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları nezdinde değerli başkanın ifade ettiği tarzda eğer bir arabuluculuğa ihtiyaç varsa ya da olacak ise, bunu da sağlamak üzere Valilik Makamınca her türlü gayret gösterilecektir”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)