Karadeniz Ereğli’de 20 engelli, bir günlüğüne asker olmanın mutluluğunu yaşadı. Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 20 engelli için Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında tören düzenlendi. Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan,  engellilerin heyecanına ortak olduklarını söyledi.

 

“ONUR VE MUTLULUK DUYUYORUZ”

Doğan, engelli askerler ile yakınlarına şöyle seslendi: “Bugün asker ocağına getirdiğiniz evlatlarınızın yetiştirilmesi ve askerliğe hazır edilebilmesi için gösterdiğiniz gayret ve çalışmalarınız her türlü takdirin üzerindedir. Ne mutlu sizlere ki yürekleri vatan ve millet sevgisi ile dopdolu olan genlerimizi bugün bahriyemize teslim ettiniz. Bizler sizlere ve yeni askerlerimizle bu anlamlı günde beraber vakit geçirecek olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz. Onları bugünlere getiren siz anne ve babaları da en içten duygularımla kutluyorum. 

 

“KÖKLÜ BİR KURUMDUR”

Türk Silahlı Kuvvetleri yüz yılların birikimi ile meydana gelmiş gelenekleri, disiplini, milletine ve memleketine büyük sevgisi ve yüksek ruhu ile yüce milletine sadakatle hizmet eden vazifesini ve aldığı görevleri büyük fedakarlık ve başarı ile yerine getiren köklü bir kurumumuzdur. Bugün sizler için hatırası hayatınız boyunca aklınızdan ve yüreğinizden silinmeyecek mutlu bir gündür. Sizler biraz sonra mukaddes bayrağımız üzerindeki silaha el basarak, omuz omuza vererek, askerlik yemini edecek ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde silah arkadaşlığı saflarına katılacaksınız.

 

“SİZLERİ SEVİYORUZ, GURUR DUYUYORUZ”

Biz biliyor ve bugün görüyoruz ki sizlerin vatan ve millet sevginizde, düşüncelerinizde ve askerlik hizmetinizde herhangi bir engel yoktur. Sabahın erken saatlerinde birliğimize geldiğiniz ilk andan itibaren, biz bu durumu gördük ve sizleri tanıdık. Sizleri seviyoruz ve gurur duyuyoruz”

 

KARAKOL GEMİLERİNİ GEZDİLER

Oğlunu askeri üniformalar içerisinde görmenin büyük mutluluğunu duyduğunu belirten Anne Fatma Yılmaz, “Allah razı olsun bu duyguyu bize yaşattıkları için” dedi. Askerlik yemininin ardından engelli askerler ve aileleri öğle yemeğini komutanları ile birlikte yedi ardından TCG Ereğli ve TCG Kilimli Karakol Gemilerini gezdi.

 

ENGELLİLERDEN VE AİLELERİNDEN TEŞEKKÜR

Engelliler ve aileleri Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan başta olmak üzere görevli tüm askeri personelin gösterdiği yakın ilgi ve desteğe teşekkür etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)